Miecznik Mofongo

Miecznik Mofongo
Przepisów na dania główne nigdy nie jest za dużo, więc wypróbuj Swordfish Mofongo. Ten przepis przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 7,65 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 51 g białka, 39 g tłuszczu i łącznie 951 kalorii. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka soli i pieprzu, sproszkowanego imbiru, miecznika i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 50 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 69%. Ten wynik jest dobry. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Mofongo, Mofongo z krewetkami i Pastrami Mofongo.

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszaj 6 szklanek zimnej wody z 2 łyżkami soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekki Bulion Z Owoców Morza Według Uznania Do Podania, OpcjonalnieLekki Bulion Z Owoców Morza Według Uznania Do Podania, Opcjonalnie
1 Szklanka Mąki Uniwersalnej Lub Więcej W Razie Potrzeby1 Szklanka Mąki Uniwersalnej Lub Więcej W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do 6 BananówDo 6 Bananów
2
Dodaj banany i odstaw na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Do 6 Zielonych Bananów, Obranych I Pokrojonych Na 1/2-calowe Kawałki5 Do 6 Zielonych Bananów, Obranych I Pokrojonych Na 1/2-calowe Kawałki
3
We frytkownicy lub garnku o grubym dnie rozgrzej wystarczającą ilość oleju, aby sięgał do połowy wysokości boków garnka, do temperatury 375 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 6 Zielonych Bananów, Obranych I Pokrojonych Na 1/2-calowe KawałkiNa 6 Zielonych Bananów, Obranych I Pokrojonych Na 1/2-calowe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Gotowanych Ziemniaków1 Szklanka Gotowanych Ziemniaków
4
Wyjmij banany z wody, opłucz i osusz papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
świeży Miecznik, Pokrojony W 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)świeży Miecznik, Pokrojony W 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojone W 1/2-calowe Porcje (2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)Pokrojone W 1/2-calowe Porcje (2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
5
Wrzucaj je partiami na rozgrzany olej i smaż na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Chłodnej Wody6 Szklanek Chłodnej Wody
6
Wyjmij je z oleju na ręczniki papierowe do odsączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
7
Do dużej miski wsyp mąkę i dopraw solą i pieprzem do smaku. Obtocz miecznika w przyprawionej mące, strzepując jej nadmiar. Na patelni ustawionej na średnim ogniu dodaj 2 łyżki masła. Gdy masło będzie gorące, dodaj miecznika. Smaż, aż się zrumieni, około 4 do 5 minut z każdej strony. Ułóż medaliony na talerzu i trzymaj w cieple aż do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
MiecznikMiecznik
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Na patelni, na średnim ogniu, dodaj boczek i smaż, aż brzegi się zarumienią, następnie zdejmij z patelni i odsącz na ręcznikach papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
9
Dodaj ugotowane banany, imbir, czosnek, bekon i ziemniaki do robota kuchennego i pulsuj, aż dobrze się wymieszają (nie puree). Wmieszać szczypiorek.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
10
Wyjmij mieszaninę z robota kuchennego i przełóż ją do naczynia do serwowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
11
W razie potrzeby udekoruj medaliony miecznikiem świeżymi owocami lub lekkim bulionem z owoców morza i podawaj z mieszanką babki lancetowatej.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Owoceświeże Owoce
MiecznikMiecznik
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego

Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Miecznik bardzo dobrze komponuje się z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, dlatego trudno wybrać wino, które będzie pasować do każdej ryby. Rześkie białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsne, mocno aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, radzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Weinerta Cavas de Weinert. Recenzentom podoba się to z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 26 dolarów za butelkę.
Weinert Cavas de Weinert
Weinert Cavas de Weinert
Głęboki rubinowy odcień z fioletowymi iskierkami podkreśla jego stabilną i energiczną strukturę. Bogactwo garbników gwarantuje trwałość, ale dominują dyskretne, dojrzałe owoce. Zbalansowane, pełne wino, które na długim finiszu przypomina aromat dębu. Mieszanka Cabernet Sauvignon, Malbec i Merlot.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia36
Magazyn