Mięsna zapiekanka taty z sosem pomidorowym
Mięsna zapiekanka taty z pikantnym sosem pomidorowym wymaga około 1 godziny i 50 minut od początku do końca. Za 1,96 dolara za porcję otrzymujesz danie główne dla 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 29 g białka , 48 g tłuszczu i łącznie 635 kalorii . Udaj się do sklepu i kup ketchup, paprykę, mleko i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. 70 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 76% . Ta ocena jest solidna. Polenta śniadaniowa taty , grillowana ryba z pikantnym sosem pomidorowym i pikantny sos morelowy są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 175°C.
Rozgrzej patelnię w 2 warstwach oleju i postaw na średnim ogniu.
Podsmaż cebulę, czosnek i liście laurowe przez kilka minut, aby uzyskać bazowy smak. Wrzuć czerwoną paprykę i gotuj ją przez kilka minut, aby zmiękła. Teraz dodaj pomidory; dodanie ich w tym momencie pozwala im zachować kształt i zapobiega ich rozpadaniu. Wymieszaj z pietruszką, ketchupem i sosem Worcestershire; dopraw solą i pieprzem. Gotuj relish przez 5 minut, aby połączyć wszystkie smaki.
Zdejmij z ognia; powinno Ci wyjść około 4 filiżanek sosu.
Umieść porwany biały chleb w misce, zalej mlekiem tak, aby go lekko przykryć, wymieszaj chleb z mlekiem i odstaw, podczas gdy będziesz przygotowywać pozostałe składniki na pasztet.
Tutaj zaczynasz brudzić sobie ręce! W dużej misce wymieszaj mieloną wołowinę i wieprzowinę z 1 1/2 szklanki relishu pomidorowego, jajkami i tymiankiem; dopraw solą i pieprzem. Wyciśnij nadmiar mleka z chleba i dodaj namoczony chleb do mieszanki mięsnej. Aby to sprawdzić, usmaż małego „hamburgerowego” kotleta z pieczeni mięsnej, aż będzie ugotowany; kotlet powinien trzymać się razem, ale nadal mieć miękką konsystencję. Spróbuj kotleta, aby sprawdzić przyprawę.
Lekko natłuść blachę do pieczenia.
Przenieś mieszankę mięsną na środek blachy do pieczenia i uformuj wałek o długości około 9 cali i szerokości około 4 cali. Pokryj wierzch klopsika kolejną 1/2 szklanki sosu pomidorowego.
Połóż boczek wzdłuż na wierzchu.
Piecz pieczeń przez 1 do 1 1/2 godziny, aż bekon będzie chrupiący, a pieczeń twarda. Od czasu do czasu obracaj pieczeń podczas pieczenia, aby upewnić się, że bekon równomiernie się zrumieni.
Wyjmij pieczeń z piekarnika i pozwól jej trochę ostygnąć przed pokrojeniem.
Podawać z resztą sosu pomidorowego na boku. Niesamowicie soczyste!