Merwin ' s Chicken Marsala
Kurczak merwina Marsala wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 495 kalorii, 45g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.57 za porcję. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Jeśli masz masło, oregano, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 68%. Podobne przepisy to Buitoni Chicken Marsala Ravioli z sosem pieczarkowym Marsala Cream, Kurczak Marsala, oraz Kurczak Marsala.
Instrukcje
Młotkiem tłucz piersi kurczaka.
Pokroić na kawałki wielkości porcji. Zanurz w mące. Zanurz w jajku.
Roztopić 2 łyżki masła lub margaryny i 1 łyżkę oleju na szerokiej patelni.
Saute kurczaka do jasnobrązowego. Nie tłocz patelni i w razie potrzeby dodaj więcej oleju, aby kurczak się nie sklejał.
Kurczaka ułożyć na półmisku i przechowywać w ciepłym piekarniku.
Podsmażyć pokrojone grzyby w oleju i maśle pozostając na patelni, aż uwolnione soki wyparują i grzyby zaczynają brązowieć.
Dodaj bulion z kurczaka, wino Marsala, oregano, pietruszkę i ekstrakt z mięsa. Dobrze wymieszać. Gotować na dużym ogniu, aż ciecz zmniejszy się o połowę.
Zdjąć patelnię z ognia. Wymieszać 2 łyżki masła lub margaryny i sok z cytryny. Doprawić solą i pieprzem.
Polać kurczaka sosem i posypać serem.