Melasa-Indyk Szkliwiony
Melasa-glazurowany Indyk może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 940 kalorii, 123g białka, oraz 38 g tłuszczu. Na 2,77 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Jeśli masz masło, jabłka, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 73%. Podobne przepisy to Melasa-Indyk Szkliwiony, Melasa-Glazurowana pierś indyka i żołądź, oraz Pieprz Czarny-Granat Melasa Glazurowana Indyk.
Instrukcje
Usuń podroby i szyję, a indyka opłucz zimną wodą.
Dobrze opróżnić wnękę; osuszyć. W małej misce wymieszać melasę, 5 składników i 1 łyżkę soli koszernej.
Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę indyka od piersi i podudzia bez całkowitego odłączania skóry; przetrzyj 1/4 szklanki melasy pod skórą. Wymień skórę.
Posypać koszerną solą i czarnym pieprzem na cały ptak.
Włożyć szalotkę i jabłka do indyka. Wiązać końce nóg razem ze sznurkiem kuchennym; podwijać końcówki skrzydeł.
Ułożyć indyka, pierś do góry, na stojaku do pieczenia w dużej, ciężkiej patelni.
Piecz 1 godzinę i 30 minut; pędzel z zarezerwowaną mieszaniną melasy i dodaj bulion do patelni. Pieczenie, szczotkowanie glazurą co 30 minut, 1 godzinę 30 minut lub do momentu włożenia termometru mięsnego w najgrubszą część uda 16
(Osłona z folią aluminiową, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu, jeśli to konieczne.)
Odstawić na 30 minut przed rzeźbieniem, rezerwując kapiele na patelnię doprawionego sosu.