Melasa-Indyk Szkliwiony

Melasa-Indyk Szkliwiony
Melasa-glazurowany Indyk może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 940 kalorii, 123g białka, oraz 38 g tłuszczu. Na 2,77 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Jeśli masz masło, jabłka, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 73%. Podobne przepisy to Melasa-Indyk Szkliwiony, Melasa-Glazurowana pierś indyka i żołądź, oraz Pieprz Czarny-Granat Melasa Glazurowana Indyk.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Usuń podroby i szyję, a indyka opłucz zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
WodaWoda
3
Dobrze opróżnić wnękę; osuszyć. W małej misce wymieszać melasę, 5 składników i 1 łyżkę soli koszernej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól KoszernaSól Koszerna
MelasaMelasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę indyka od piersi i podudzia bez całkowitego odłączania skóry; przetrzyj 1/4 szklanki melasy pod skórą. Wymień skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
MelasaMelasa
Cała TurcjaCała Turcja
GlazuraGlazura
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
5
Posypać koszerną solą i czarnym pieprzem na cały ptak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
6
Włożyć szalotkę i jabłka do indyka. Wiązać końce nóg razem ze sznurkiem kuchennym; podwijać końcówki skrzydeł.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
7
Ułożyć indyka, pierś do góry, na stojaku do pieczenia w dużej, ciężkiej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Piecz 1 godzinę i 30 minut; pędzel z zarezerwowaną mieszaniną melasy i dodaj bulion do patelni. Pieczenie, szczotkowanie glazurą co 30 minut, 1 godzinę 30 minut lub do momentu włożenia termometru mięsnego w najgrubszą część uda 16
Składniki, których będziesz potrzebować
MelasaMelasa
BulionBulion
GlazuraGlazura
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
9
(Osłona z folią aluminiową, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu, jeśli to konieczne.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
10
Odstawić na 30 minut przed rzeźbieniem, rezerwując kapiele na patelnię doprawionego sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia54
Magazyn