Meksykańskie ciasto czekoladowe z lukrem karmelowym
Przepis Meksykańskie ciasto czekoladowe z lukrem karmelowym jest gotowy w mniej więcej 1 godzinę i 45 minut i zdecydowanie jest super Wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Jedna porcja zawiera 426 kalorii, 6G białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę, kawę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tort karmelowy z lukrem twarogowym, Tort karmelowy z lukrem twarogowym, oraz Meksykańskie Ciasto Czekoladowe Z Lukrem Mascarpone dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać piekarnik do 177°. Spray DNA i boki 2 (9-calowy) Okrągłe patelnie ciasto z gotowania sprayu, a następnie linii dna patelni z gotowania pergaminu papieru lub papieru woskowanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Piekarnik
2
W średniej misce, ubić kawę, kakao i cynamon trzepaczką drucianą, aż będzie gładka; odstawić do ostygnięcia. W innej średniej misce, wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sól i soda oczyszczona, aż dobrze wymieszane; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda Oczyszczona
Cynamon
Kawa
Kakao W Proszku
Mąka Uniwersalna
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
3
W dużej misce, beat masło i cukier z mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż kremowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Cukierki Peachie-o
4
Dodać jajka, po jednym na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu; odstawić. Wymieszać maślankę i wanilię do mieszanki kawy. Począwszy od mieszanki mąki, na przemian ubić mieszankę mąki, 1/3 na raz, i mieszanki kawy, 1/3 na raz, do mieszaniny masła na średniej prędkości, skrobanie miski od czasu do czasu. Gdy wszystkie składniki zostały dodane, beat 30 do 60 sekund dłużej lub aż ciasto jest gładkie i dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maślanka
Wanilia
Masło
Kawa
Mąka Uniwersalna
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
5
Wlać do patelni.
6
Piec 32 do 37 minut lub do wykałaczki włożonej w pobliżu centrum wychodzi czysty i ciasto sprężyny z powrotem, gdy dotknął lekko w centrum. Schłodzić w patelniach na stojakach chłodzących 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wykałaczki
Piekarnik
7
Wyjąć ciasta z patelni do regałów chłodzących (pozostawić papier na ciastach). Ochłodzić całkowicie, około 30 minut.
8
W dużej misce, ubić dulce de leche i twarogu na dużej prędkości o 2 protokół lub do wymieszać i gładkie; zeskrobać stronie miski. Ubij w śmietanie do uzyskania sztywnych szczytów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dulce De Leche
Krem Do Bicia
Serek śmietankowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
9
Na talerzu do serwowania umieść 1 ciasto, zaokrągloną stroną w dół; Usuń papierową wkładkę.
10
Spread 3/4 filiżanki lukier na górze w ciągu 1/2 cala krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lukier
Funtów Jeżyn (około
11
Usuń papier z innego ciasta.
12
Ułożyć ciasto, zaokrąglone bokiem do góry, na pierwszym torcie. Bok i wierzch ciasta z pozostałym lukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lukier
13
Podawać natychmiast, lub przechowywać w lodówce aż do podania.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Cuvaison Pinot Noir z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.