Meksykański Pudding Ryżowy (
Meksykański Pudding ryżowy ( może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,35 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 724 kalorie, 20g białka, oraz 17g tłuszczu. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 71 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz laskę cynamonu, mleko, mleko odparowane i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 43 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Meksykański Pudding Ryżowy, Meksykański Pudding Ryżowy, oraz Arroz con Leche (meksykański Pudding ryżowy).
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść wodę, ryż i laskę cynamonu w średniej wielkości ciężkim rondlu ustawionym na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia, odkryte, i gotować, aż ryż jest miękka, o 18 protokół. Odcedzić płyn, wyrzucić cynamon i zarezerwować ryż. Odstawić ryż do rondla. Wymieszaj odparowane mleko, mleko skondensowane i mleko pełne. Kontynuuj gotowanie na średnim ogniu, aż mieszanina się zagotuje. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować, odkryte, stale mieszając, aż mieszanina jest gęsta, o 20 protokół.
Dodać rodzynki i dobrze wymieszać.
Przełożyć budyń do miski. Wierzch puddingu polać mielonym cynamonem i podawać.