Meksykańska Lazania z kaktusem
Meksykańska Lasagna z kaktusem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 915 kalorii, 50g białka, oraz 51 g tłuszczu. Na 3,26 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz queso fresco, tortille z mąki, mieloną wołowinę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Meksykańska Lazania, Meksykańska Lazania, oraz Meksykańska Lazania.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Spryskaj dużą jednorazową aluminiową patelnię sprayem do gotowania.
Brązowa mielona wołowina na dużej patelni na średnim ogniu, łamanie mięsa na kruszy się, gdy brązowieje, 10 do 12 protokół.
Odcedzić nadmiar tłuszczu i wymieszać z przyprawą taco i połową sosu enchilada. Pozostały sos Enchilada należy zachować do późniejszego użycia. Doprowadzić mieszaninę wołowiny do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, o 5 protokół. Odstaw mięso na bok.
Ułóż jedną paczkę tortilli na dnie przygotowanej aluminiowej patelni do pieczenia i równomiernie rozprowadź rozgrzaną fasolę w warstwie tortilli. Ułóż jeszcze 1 opakowanie tortilli o połówce na fasoli, a na wierzchu plasterki queso fresco.
Rozprowadź 1 opakowanie mieszanki serów meksykańskich o obniżonej zawartości tłuszczu na plastrach queso fresco.
Połowę pokrojonego nopalitos układamy w krzyżowy wzór na rozdrobnionym serze.
Top warstwa nopalito z 1 więcej pakiet tortillas i rozprowadzić mieszaninę wołowiny na tortillas; top z pozostałym pakietem tortillas. Zakończ zapiekankę pozostałym sosem enchilada i pozostałą 1 mieszanką serową. Na wierzchu ser z pozostałymi plastrami nopalito ułożonymi w krzyżowy wzór.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż zapiekanka bąbelkuje, a polewa serowa topi się i zaczyna brązowieć, 25 do 30 minut.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale]()
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
To wspaniałe wino rezerwowe, produkowane wyłącznie z posiadłości Poggio Reale, jest wdzięcznym, aksamitnym winem o charakterystycznie ziemistych aromatach Sangiovese i dojrzałych, zrównoważonych smakach owocowych zrównoważonych odrobiną dębu.