Meksykańska Gorąca Czekolada
Meksykańska gorąca czekolada może być tylko napojem, którego szukasz. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 442 kalorie, 10g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Mieszanka meksykańskiej czekolady, mleko, ekstrakt z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gorąca czekolada i tosty Marshmallow garnki de Creme, Gorący Sos Krówkowy, oraz Najlepszy Gorący Sos Krówkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj razem 2 szklanki mleka, posiekaną meksykańską czekoladę i ekstrakt wanilii w rondlu na małym ogniu, aż czekolada się rozpuści i mieszanina będzie gładka. Gotuj, ubijając stale, aż mieszanina zostanie dokładnie podgrzana.
Wyjąć z ognia i ubijać mieszaninę, aż się spieni. (Blender zanurzeniowy również działa dobrze.)
Wlać równomiernie do 2 kubków; wierzch z bitą śmietaną i w razie potrzeby dodać laskę cynamonu.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Można spróbować Willamette Valley Vineyards cały klaster różowe Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.