Meksykańska czekolada i tortownica Dulce de Leche Crêpe

Meksykańska czekolada i tortownica Dulce de Leche Crêpe
Meksykańska czekolada i Dulce de Leche Crêpe Torte może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.26 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 405 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz słodko-gorzką czekoladę, dulce de leche, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak spektakularny spoonacular wynik 29%. Spróbuj Ciasto krepowe Dulce de Leche, Meksykańskie naleśniki czekoladowe z Dulce de Leche, oraz Meksykańska czekolada / ciasteczka kanapkowe Dulce de Leche dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średniej misce ubić mąkę z granulowanym cukrem i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prażone I PistacjePrażone I Pistacje
1 1/2 Szklanki Mrożonego Groszku, Kukurydzy, Cebuli, Czerwonej Papryki I Czarnej Fasoli1 1/2 Szklanki Mrożonego Groszku, Kukurydzy, Cebuli, Czerwonej Papryki I Czarnej Fasoli
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Ubij mleko, wanilię, 6 całych jaj i 4 łyżki roztopionego masła i odstaw na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
3
Rozgrzać 10-calową patelnię nonstick i lekko szczotkować roztopionym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Wlać 1/3 szklanki ciasta crpe do patelni i natychmiast zawirować, aż osiągnie połowę boku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Wlać nadmiar ciasta z powrotem do miski. Gotować crpe na umiarkowanym ogniu, aż złoty na krawędzi i ustawić w środku, o 1 minutę. Odwróć crpe i gotuj przez około 15 sekund dłużej, lub tylko do momentu, gdy dno jest rumiane w miejscach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
6
Przenieść crpe do blachy do pieczenia wyłożonej papierem woskowym. Powtórz z pozostałym cieście, szczotkowanie patelni z masłem tylko w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
W średnim rondlu doprowadzić 1 szklankę śmietany do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
8
Zdjąć patelnię z ognia i dodać czekoladę i cynamon.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Odstawić na 5 minut, a następnie ubijać, aż będzie gładka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
10
Ubić 2 żółtka. W średniej misce ubić dulce de leche z pozostałymi 2 łyżkami śmietany i 2 żółtkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dulce De LecheDulce De Leche
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
11
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uda I Nogi Z KurczakaUda I Nogi Z Kurczaka
12
Masło 9-calowa okrągła patelnia do ciasta, wyłóż dno papierem do pieczenia i posmaruj papierem. Dopasuj crpe na dnie patelni, naciskając, aby ją spłaszczyć. Połów 2 naleśniki i ułóż nimi boki patelni, umieszczając ścięte boki w dół i lekko nakładając dolny crpe; zaokrąglona część podzielonych na połowę naleśników zawiśnie nieco nad krawędzią patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
13
Łyżka lekko czubaty 1/2 szklanki nadzienia czekoladowego do patelni i rozprowadzić do krawędzi crpe. Top z innym crpe, naciskając, aby spłaszczyć go. Łyżka lekko czubaty 1/2 szklanki dulce de leche nadzienie na górze, rozprowadzić go do krawędzi i góry z crpe. Powtórz tę warstwę z pozostałą częścią nadzienia i 4 kolejnymi naleśnikami, kończąc na crpe. Wszelkie resztki CRP można zamrozić między arkuszami papieru woskowego w celu późniejszego użycia. Złóż zwisające crpes na górze. Naciśnij okrągły pergamin z masłem bezpośrednio na torte i przykryć patelnię folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dulce De LecheDulce De Leche
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
14
Piec torte przez 1 godzinę, lub aż nadmuchane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uda I Nogi Z KurczakaUda I Nogi Z Kurczaka
15
Wyjmij folię i pozostaw do ostygnięcia na 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
16
Usuń pergamin i uruchom nóż wokół krawędzi patelni. Odwróć talerz nad patelnią, a następnie odwróć torte na talerz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
17
Wyjmij patelnię i pergamin i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Przed podaniem cukier przesiać na tortownicę.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
18
Zrób z wyprzedzeniem: pieczony tort można przechowywać w lodówce do 2 dni. Podgrzać lekko w piekarniku 350.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uda I Nogi Z KurczakaUda I Nogi Z Kurczaka
19
Uwagi: Dulce de leche to gotowane mleko słodzone podobne do karmelu. Smuckers to dobra marka supermarketów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dulce De LecheDulce De Leche
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Delikatny głęboki czerwony kolor. Nos prezentuje skoncentrowane aromaty truskawek i malin. Podniebienie oferuje wyrafinowaną konsystencję i złożone smaki wiśni, malin, lukrecji o zauważalnej strukturze. Czuje się tak bujny, delikatny i delikatny.To bardzo wszechstronne wino dobrze komponuje się z białymi mięsami, takimi jak królik, wieprzowina czy przepiórka, a także z tłustymi rybami i skorupiakami w lekkich i delikatnych preparatach. Również dobrze radzi sobie z daniami azjatyckimi, takimi jak frytki i łagodne Curry.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn