Medaliony wołowe z karmelizowanym sosem z patelni
Medaliony wołowe z karmelizowanym sosem na patelni mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 7,23 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 61 g tłuszczu, oraz w sumie 742 kalorie. Jeśli masz sól, masło, grzyby i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. 47 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%. Spróbuj Medaliony wołowe z sosem koniakowym, Medaliony wołowe z sosem z Porto Wine Pan, oraz Medaliony wołowe z ziołami z sosem Zinfandel-szalotka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Medaliony wołowe doprawiamy solą i pieprzem do smaku i odstawiamy.
Rozgrzać olej roślinny na patelni na dużym ogniu. Gotować wołowinę, aż rumiane, o 2 protokół na stronę.
Usuń wołowinę na ciepły talerz.
Zmniejszyć ogień do średniej; gotować i mieszać grzyby, 1 łyżka niesolonego masła, oliwa z oliwek, i szczypta soli na patelni, aż grzyby są bardzo dobrze rumiane, o 10 protokół.
Wymieszać w sosie pomidorowym; gotować i mieszać, aż sos pomidorowy zgęstnieje, o 5 protokół.
Wlać wino Marsala i zwiększyć ciepło do wysokiej. Gotować, skrobanie rumiane kawałki z dna patelni. Gdy większość wina odparuje, wymieszać bulion i doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać, aż mieszanina bulionu zmniejszy się o połowę, o 5 minut.
Zmniejszyć ogień do niskiej i powrót wołowiny do mieszaniny bulionu; gotować na wolnym ogniu, aż wołowina jest gotowana do średnio rzadkie, o 2 do 3 protokół.
Przełożyć wołowinę na talerze.
Wyjmij patelnię z ognia. Gotować i mieszać 1 1/2 łyżki masła i oregano do sosu, aż masło topi. Smak przypraw i dostosować w razie potrzeby.
Łyżka sosu nad wołowiną i podawać natychmiast.