Medaliony wołowe z boczkiem i smalcem
Medaliony wołowe z boczkiem i smalcem to bezglutenowe danie główne. Na 8,48 zł / porcja, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 917 kalorii, 46g białka, oraz 76 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz Smalce, sól, Madera i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Medaliony Wieprzowe Zawinięte W Boczek, Grillowany Boczek Zawijany Medaliony Wieprzowe, oraz Medaliony wołowe z sosem koniakowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Owinąć plasterek boczku wokół każdego medalionu wołowego i zabezpieczyć wykałaczkami. Doprawić solą i pieprzem. Na patelni, rozgrzać olej, aż migotanie.
Dodać medaliony i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane na dole, 2 protokół; włączyć i gotować przez 1 minutę.
Dodaj Smalce i szalotki i gotować na umiarkowanym ogniu, aż szalotki są miękkie.
Przełożyć mięso na talerz. Gotować warzywa jeszcze przez 2 minuty, dodać Maderę i dusić przez 2 minuty.
Dodać mięso i bulion i dusić na umiarkowanie małym ogniu, obracając, aż natychmiastowy odczyt termometr włożony w środku rejestry mięsa 140, o 3 protokół.
Przenieść mięso na talerze; wyrzucić wykałaczki.
Wyjąć patelnię z ognia i zawirować w maśle. Doprawiamy solą i pieprzem, łyżką do mięsa i podajemy.