Medaliony Wieprzowe Morelowo-Cebulowe
Medaliony morelowo-cebulowe wieprzowe mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 263 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.33 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 21 minut. Jeśli masz tymianek, masło, musztarda dijon i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Medaliony Wieprzowe Morelowe, Medaliony Wieprzowe Morelowe, oraz Medaliony Wieprzowe Szkliwione Morelami.
Instrukcje
Spłaszczyć każdy kawałek wieprzowiny do 3/4 cala, umieszczając go między arkuszami folii i Walenie go młotkiem do mięsa lub wałkiem do ciasta.
Posypać obie strony wieprzowiny tymiankiem i solą. Ciepły olej na średnim ogniu w dużej ciężkiej patelni. Gotować medaliony, obracając raz, aż dobrze rumiane z obu stron, o 3 minut w sumie. (Praca w partiach, jeśli to konieczne.)
Dodać masło do patelni i roztopić.
Dodać cebulę i gotować, aż zmięknie, o 3 protokół.
Dodać bulion, dżem i musztardę i doprowadzić do wrzenia, mieszając. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż cebula będzie bardzo miękka, o 5 protokół.
Powrót wieprzowinę na patelnię, obracając się płaszcz z sosem. Przykryć i dusić, aż wieprzowina jest gotowane przez, o 5 protokół.
Wieprzowinę przełożyć na półmisek, przykryć sosem i od razu podawać.