Medaliony wieprzowe

Medaliony wieprzowe
Potrzebujesz dania głównego bezglutenowego i bezmlecznego ? Medaliony wieprzowe mogą być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis pozwala na przygotowanie 8 porcji, każda zawiera 310 kalorii , 26 g białka i 11 g tłuszczu . Za 1,58 USD za porcję przepis ten pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką marmoladę pomarańczową, sok pomidorowo-warzywny, miód i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 4 godzin . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 53% , co jest dobrym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak Medaliony wieprzowe w stylu kubańskim , Medaliony z kurczaka i sałatka owocowa oraz Medaglioni Di Polentan E Prosciutto Al Forno – Pieczone medaliony z polenty z szynką .

Instrukcje

1
Zobacz jak przygotować ten przepis.
2
Posyp wieprzowinę solą i pieprzem. W naczyniu do pieczenia wymieszaj 1/2 szklanki sosu teriyaki z octem jabłkowym, sosem imbirowym, sokiem pomarańczowym i czosnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty
świeżo Mielony Czarny Papier Do Smakuświeżo Mielony Czarny Papier Do Smaku
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
3
Dodaj wieprzowinę i dobrze ją pokryj marynatą. Przykryj i schłódź w lodówce przez 3 godziny lub do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
4
Następnego dnia rozgrzej piekarnik do 175°C.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Rozgrzej oliwę z oliwek w dużej, ciężkiej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
6
Wyjmij polędwiczki z marynaty i włóż je do gorącego oleju. Obsmaż ze wszystkich stron, a następnie włóż wieprzowinę z powrotem do naczynia do pieczenia z marynatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
7
Dodaj posiekaną czerwoną cebulę do patelni, podsmaż, aż stanie się przezroczysta, a następnie dodaj ją do naczynia do pieczenia. Przykryj naczynie do pieczenia luźno folią i piecz przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
8
W małej misce wymieszaj pozostałą 1/4 szklanki sosu teriyaki z miodem, marmoladą i sokiem pomidorowo-warzywnym. Po upływie 20 minut wyjmij wieprzowinę z piekarnika, zdejmij folię i bardzo ostrym nożem zrób głębokie nacięcia w mięsie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok WarzywnySok Warzywny
1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Wlać sos miodowy do tych nacięć i na mięso. Pokroić nieobrane pomarańcze na kawałki o grubości 1/4 cala w poprzek i ułożyć plasterki na wierzchu i bokach polędwicy. Włożyć mięso z powrotem do piekarnika i piec bez przykrycia, aż plasterki pomarańczy zaczną się zwijać, około 15 dodatkowych minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
10
Wyjmij mięso z piekarnika i odstaw na 10 minut, zanim pokroisz je na medaliony.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
11
Przełożyć na półmisek i podawać.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia13
Magazyn