Maślanka Panna Cotta z galaretką Rabarbarowo-truskawkową

Maślanka Panna Cotta z galaretką Rabarbarowo-truskawkową
Przepis Maślanka Panna Cotta z galaretką Rabarbarowo-truskawkową może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w ok. 45 minut. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 248 kalorii, 3G białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Tylko kilku osobom naprawdę spodobał się ten deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, sól koszerną, truskawki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Maślanka Truskawkowa Panna Cotta, Truskawkowa Maślanka Balsamiczna Panna Cotta, oraz Waniliowa fasolka Panna Cotta z kompot truskawkowo-rabarbarowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Miejsce 1/4 szklanki zimnej wody w małej misce i posypać żelatyny nad; odstawić, aż zmiękną, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
W międzyczasie, połączyć śmietanę, cukier i sól w małym rondlu; zeskrobać nasiona z wanilii i dodać strąk. Przynieś tylko na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
KremKrem
NasionaNasiona
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodać zmiękczoną żelatynę i mieszać do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
4
Usuń mieszaninę śmietany z ognia; ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
5
Usunąć wanilię z mieszaniny kremu; wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
KremKrem
6
Ubij w maślance, potem Creme fraîche. Podzielić mieszaninę między osiem 6-uncji słoików, ramekins lub szklanki. Schłodzić, aż Zestaw, co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
MaślankaMaślanka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
TrzepaczkaTrzepaczka
1
Umieść truskawki, cukier i 2 1/2 szklanki rabarbaru w średniej żaroodpornej misce; wymieszaj, aby połączyć i szczelnie przykryć folią, zaciskając plastikową folię tuż pod krawędzią miski. Ustaw miskę nad rondlem gotującej się wody (folia nie powinna dotykać rondla)i gotować, bez mieszania, aż mieszanina wygląda blado i miękko, 40-45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
RabarbarRabarbar
CukierCukier
WodaWoda
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Przecedzić mieszaninę przez sito o drobnych oczkach do miarki (NIE przepychać mieszaniny, bo galaretka będzie mętna); wyrzucić ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
GalaretkaGalaretka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
SitoSito
3
Dodać wodę, w razie potrzeby, więc środki płynne 1 filiżankę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
4
Umieścić 2 łyżki zimnej wody w małej misce i posypać żelatyną; odstawić, aż zmiękną, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Tymczasem w małym rondlu zagotuj płyn rabarbarowo-truskawkowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
RabarbarRabarbar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Dodać pozostałe 1/2 szklanki rabarbaru i gotować, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 3 protokół; zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
RabarbarRabarbar
7
Dodaj zmiękczoną żelatynę do rondla i mieszaj do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Niech galaretka ostygnie całkowicie.
Składniki, których będziesz potrzebować
GalaretkaGalaretka
9
Top schłodzone panna cotta z galaretką, dzieląc równo. Przykryć i schłodzić, aż galaretka będzie jędrna, 2-4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
GalaretkaGalaretka
10
DO AHEAD: Panna cotta może być wykonana 3 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn