Maślanka Panna Cotta z galaretką Rabarbarowo-truskawkową
Przepis Maślanka Panna Cotta z galaretką Rabarbarowo-truskawkową może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w ok. 45 minut. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 248 kalorii, 3G białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Tylko kilku osobom naprawdę spodobał się ten deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, sól koszerną, truskawki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Maślanka Truskawkowa Panna Cotta, Truskawkowa Maślanka Balsamiczna Panna Cotta, oraz Waniliowa fasolka Panna Cotta z kompot truskawkowo-rabarbarowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Miejsce 1/4 szklanki zimnej wody w małej misce i posypać żelatyny nad; odstawić, aż zmiękną, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
W międzyczasie, połączyć śmietanę, cukier i sól w małym rondlu; zeskrobać nasiona z wanilii i dodać strąk. Przynieś tylko na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Krem
Nasiona
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Dodać zmiękczoną żelatynę i mieszać do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna
4
Usuń mieszaninę śmietany z ognia; ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
5
Usunąć wanilię z mieszaniny kremu; wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Krem
6
Ubij w maślance, potem Creme fraîche. Podzielić mieszaninę między osiem 6-uncji słoików, ramekins lub szklanki. Schłodzić, aż Zestaw, co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme Fraiche
Maślanka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Trzepaczka
1
Umieść truskawki, cukier i 2 1/2 szklanki rabarbaru w średniej żaroodpornej misce; wymieszaj, aby połączyć i szczelnie przykryć folią, zaciskając plastikową folię tuż pod krawędzią miski. Ustaw miskę nad rondlem gotującej się wody (folia nie powinna dotykać rondla)i gotować, bez mieszania, aż mieszanina wygląda blado i miękko, 40-45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Truskawki
Rabarbar
Cukier
Woda
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
Patelnia Z Sosem
Cukierki Peachie-o
2
Przecedzić mieszaninę przez sito o drobnych oczkach do miarki (NIE przepychać mieszaniny, bo galaretka będzie mętna); wyrzucić ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Galaretka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Sito
3
Dodać wodę, w razie potrzeby, więc środki płynne 1 filiżankę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
4
Umieścić 2 łyżki zimnej wody w małej misce i posypać żelatyną; odstawić, aż zmiękną, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
5
Tymczasem w małym rondlu zagotuj płyn rabarbarowo-truskawkowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Truskawki
Rabarbar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
6
Dodać pozostałe 1/2 szklanki rabarbaru i gotować, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 3 protokół; zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rabarbar
7
Dodaj zmiękczoną żelatynę do rondla i mieszaj do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
8
Niech galaretka ostygnie całkowicie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Galaretka
9
Top schłodzone panna cotta z galaretką, dzieląc równo. Przykryć i schłodzić, aż galaretka będzie jędrna, 2-4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Galaretka
10
DO AHEAD: Panna cotta może być wykonana 3 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.