Małże z izraelskim kuskusem i pomidorami

Małże z izraelskim kuskusem i pomidorami
Małże z izraelskim kuskusem i pomidorami mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 609 kalorii, 29g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 3,62 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 343 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól i pieprz, natkę pietruszki, oregano i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 100%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Kurczak Smażony Na Patelni Na Izraelskim Kuskusie Z Pieczonymi Pomidorami, Izraelska Sałatka Kuskus Z Pieczonych Pomidorów Cherry, oraz Kuskus w kolorze różowym (kuskus Izraelski z burakami i orzechami włoskimi) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę w dużym rondlu na średnim ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodaj cebulę i gotować, często mieszając, aż zmiękną i po prostu zaczyna brązowy, cztery do pięciu minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
3
Dodać czosnek i oregano i gotować, stale mieszając, aż pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
4
Dodaj pomidory i białe wino. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć do gotowania na wolnym ogniu i gotować, odkryte, przez 15 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
5
W międzyczasie podgrzać 2 1/2 szklanki wody i 1 łyżeczkę soli w średnim rondlu na dużym ogniu do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
6
Dodać cous cous, zmniejszyć do duszenia, przykryć i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cous cous zmięknie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
7
Do pomidorów dodaj ugotowany kuskus i dobrze wymieszaj, aby połączyć. Nestle małże w i między kuskus, przykryć patelnię, i zwiększyć ciepło do wysokiej. Przykryć i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż małże są całkowicie otwarte, 1 do 3 minut (wyrzucić i małże, które nie otwierają się).
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Dodać połowę pietruszki i wymieszać do połączenia. Podziel małże i cous cous między cztery miseczki do serwowania góry z pozostałą pietruszką i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Hanna Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Hanna Chardonnay
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn