Małże gotowane na parze ze świeżą miętą
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 291 kalorii, 5G białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz masło, olej z pestek winogron, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 23 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Małże Japońskie (Sake Gotowane Na Parze Małże), Małże Gotowane Na Parze, oraz Małże i małże gotowane na parze dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dokładnie umyć małże i usunąć wszelkie przebarwienia. Nie powinny mieć zapachu.
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu i gotować czosnek i cebulę, aż będzie przezroczysty.
Dodaj wino, pietruszka, i mięta, i niech gotować przez kilka minut, aby połączyć smaki.
Dodać małże i sok z małży i przykryć patelnię przez około 10 minut, aż małże się otworzą. Odrzuć wszelkie małże, które nie otwierają się i usuń małże do misek do serwowania. Na patelni doprawiamy soki solą i pieprzem, aby przygotować sos.
Polać małże sosem i roztopionym masłem.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla małży. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować od A do Z Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.