Małe placki z kremem bananowym
Przepis na małe placki z kremem bananowym można przygotować w około 15 minut . Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 1454 kalorie , 30 g białka i 86 g tłuszczu każda. Za 2,27 USD za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką banana, bitą polewę, mieszankę budyniową waniliową i kilka innych składników, możesz to zrobić. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 36% . Wynik ten jest raczej zły. Teeny-Tiny Chocolate Cream Pies , Teeny Tiny Pies i Eggnog Banana Cream Pies są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W małej misce ubijaj mleko i mieszankę budyniową przez 2 minuty. Ułóż plasterki banana na dnie tarty; na wierzch z budyniem.
Przykryj ubitą polewą; posypać kokosem. Przykryj i przechowuj w lodówce do momentu podania.
W razie potrzeby udekoruj dodatkowymi plasterkami banana.
Polecane wino: Cream Sherry, Vin Santo, Wino Porto, Moscato Dasti, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce
Kremowe sherry, Vin Santo i wino porto to świetny wybór do ciasta bananowego. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.