Masło Jagodowe Jabłkowe
Jagodowe masło jabłkowe może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis służy 50. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 60 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 32 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś gotowanie jabłek, mielonego cynamonu, mielonego ziela angielskiego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 11 godzin i 55 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 19%, co nie jest tak doskonałe. Spróbuj Brązowy cukier jagodowy chleb bananowy z masłem jagodowym brązowy cukier jagodowy chleb bananowy z masłem jagodowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jabłka umieścić w wolnej kuchence. Gotować na wysokościach, od czasu do czasu mieszając, aż jabłka zmiękną i rozpadną się, około 3 godzin.
Dodaj jagody, cukier, cynamon, gałkę muszkatołową, ziele angielskie i goździki; wymieszaj, aby połączyć. Niższa temperatura do niskiej. Dusić, aż masło jabłkowe zgęstnieje, często mieszając, 8 godzin.
Sterylizuj słoiki i pokrywki we wrzącej wodzie przez co najmniej 5 minut. Zapakuj masło jabłkowe do gorących, wysterylizowanych słoików, napełniając słoiki do 1/4 cala od góry. Uruchom nóż lub cienką szpatułkę wokół wnętrza słoików po ich napełnieniu, aby usunąć pęcherzyki powietrza. Przetrzyj obręcze słoików wilgotnym ręcznikiem papierowym, aby usunąć resztki jedzenia. Top z pokrywkami i przykręcić pierścienie.
Umieść stojak na dnie dużej doniczki i napełnij do połowy wodą. Doprowadzić do wrzenia i opuścić słoiki do wrzącej wody za pomocą uchwytu. Pozostaw 2-calową przestrzeń między słoikami.
Wlać więcej wrzącej wody, jeśli to konieczne, aby doprowadzić poziom wody do co najmniej 1 cala powyżej wierzchołków słoików. Doprowadzić wodę do wrzenia, przykryć garnek i przetwarzać przez 15 minut.
Wyjmij słoiki z garnka i umieść na powierzchni pokrytej tkaniną lub drewnem, kilka cali od siebie, aż ostygnie. Po wystygnięciu przycisnąć palcem górną część każdej pokrywy, upewniając się, że uszczelka jest szczelna (pokrywka nie porusza się w górę ani w dół). Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.