Masło grzybowe na grzance
Masło grzybowe na grzankach wymaga około 35 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 259 kalorii, 2G białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 40 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis z BBC Good Food wymaga soku z cytryny, pieczarek borowikowych, ząbków czosnku i brandy. Kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co nie jest tak doskonałe. Pieczarkowy stroganoff na grzance, Grzybowy Brunch Toast, oraz Grzanka grzybowa z jajkiem sadzonym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Na patelni rozpuścić 50 g masła i delikatnie podsmażyć cebulę, aż zmięknie.
Dodać czosnek i tymianek i smażyć jeszcze 1 min. Wsypać wszystkie grzyby i wrzucić do masła. Gotować na dużym ogniu przez 5-8 minut, aż będzie miękka.
Zalać brandy i sok z cytryny, a następnie gotować przez 2-3 minuty więcej lub aż cały płyn odparuje. Wyłączyć ogień, dodać zioła i przyprawy, a następnie pozostawić do ostygnięcia.
Po ostygnięciu Usuń tymianek.
Grzyby wymieszać z pozostałym masłem, następnie podzielić na 4 ramekiny. Schłodzić do jędrności, lub do 2 dni, następnie podawać ramekin, zwieńczony gałązką tymianku, między 2 do podzielenia z tostami i ubranych liści sałaty.