Masoor Pulao (warstwowo mielona Jagnięcina i soczewica z ryżem)

Masoor Pulao (warstwowa mielona Jagnięcina i soczewica z ryżem) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1346 kalorii, 37g białka, oraz 66 g tłuszczu. Na $3.99 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz liście mięty, kurkuma w proszku, liście kolendry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać kapsuły kardamonu, możesz podążać tym daniem głównym z Kardamon Gruszkowy Clafoutis jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Ryż Z Mieloną Jagnięciną, Pikantna mielona jagnięcina z groszkiem i ryżem, oraz vrat ke chawal ka pulao lub samvat pulao | sama rice pulao.
Instrukcje
Dodać wodę szafranową mocząc pasma szafranu w 200 ml gorącej wody. Pozostaw, aby stać, dopóki nie będzie to potrzebne.Ryż umyć w ciepłej do gorącej wodzie i pozostawić do namoczenia w misce z wodą podczas przygotowywania pozostałych składników.
Dodaj soczewicę do dużej patelni wypełnionej 400 ml gorącej wody .
Umieścić na małym lub średnim ogniu i gotować przez około 30-45 minut, aż soczewica będzie miękka. Jeśli to konieczne, dodaj więcej gorącej wody podczas gotowania.
Podgrzać dwie trzecie oleju roślinnego w innej dużej patelni i podgrzewać, aż będzie gorąco.
Dodać połowę cebuli i smażyć, aż będą złote i chrupiące.
Wyjąć łyżką szczelinową i umieścić na papierze kuchennym, aby osuszyć. Zestaw aside.In ten sam gorący olej, dodać ziemniaki i smażyć, aż będą prawie gotowe.
Wyjąć i osuszyć na papierze kuchennym. Odstawić.Pozostaw olej na patelni i dodaj laski cynamonu i strąki kardamonu. Pozostawić przyprawy skwierczeć na kilka sekund, a następnie dodać pozostałe surowe cebule i smażyć na złoty kolor.Teraz dodaj czosnek i imbir i mieszaj przez kilka sekund.
Dodaj pokrojone pomidory, zielone chilli, mielony kminek, garam masala, kurkumę i czerwony proszek chili i mieszaj przez minutę lub dwie.
Dodać mieloną jagnięcinę i gotować, aż rumiane następnie dodać jogurt i wymieszać. Przykryć patelnię i gotować na małym ogniu przez 30 minut.Tymczasem doprowadzić dużą patelnię wody do wrzenia i dodać ryż.
Dodaj trzy łyżeczki soli i mżawkę oleju, aby zapobiec przywieraniu ryżu. Gotować, aż ryż stanie się miękki, ale nie całkowicie gotowane przez-o trzech minutach.
Dobrze odcedzić i odstawić.
Dodaj pozostały olej do pustej patelni ryżowej i dodaj warstwę chrupiącej smażonej cebuli i mżawkę wody szafranowej.Następnie dodać cienką warstwę ryżu, następnie cienką warstwę soczewicy i trochę mieszanki jagnięcej. posypane warstwą smażonych ziemniaków.Powtórz kroki 11 i 12 kilka razy, aż wszystkie składniki zostaną zużyte i masz kilka warstw. Wykończyć warstwą smażonej cebuli i posypać posiekaną kolendrą i miętą.Przykryć patelnię i gotować na małym ogniu przez 8-10 minut.
Podawać na ciepło z jogurtem Raita lub jogurtem miętowym .