Masala Pikantna Herbata
Przepis Masala Spicy Tean jest gotowy w około 10 minut i jest zdecydowanie wybitny bezglutenowe i lakto ovo Wegetariańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten napój ma 174 kalorii, 4G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 3 i kosztuje 66 centów za porcję. Jeśli masz pod ręką torebki herbaty, wodę, laski cynamonu i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 36%. Podobne przepisy obejmują herbata masala w proszku, jak zrobić herbatę masala w proszku lub chai masala, masala chai (indyjska przyprawiona herbata), oraz Czarna Masala Chai (Bezmleczna Herbata Latte).
Instrukcje
Doprowadź wodę do wrzenia w rondlu na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do średniego i dodaj torebki herbaty, pieprz, laski cynamonu, strąki kardamonu i goździki.
Wlej skondensowane mleko i zagotuj.
Zdjąć z ognia, przecedzić do filiżanek i podawać.
Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc
Riesling, Gewurztraminer i Chenin Blanc to świetny wybór dla Azjatów. Najlepsze wino do potraw azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i dania - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Dr Thanisch Graacher Himmelreich Spatlese Riesling z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Dr Thanisch Graacher Himmelreich Spatlese Riesling]()
Dr Thanisch Graacher Himmelreich Spatlese Riesling
Graach to doskonała Wioska Winiarska w samym sercu Środkowej Mozeli. Strome zbocza winnicy Graacher Himmelreich wychodzą na południowy zachód. Są sadzone wyłącznie z Rieslingiem.Nos ma słodką kwiatową jakość plummerii, świeżą brzoskwinię z nutą benzyny, która jest powszechna w niemieckich winach. Często im więcej lat ma niemieckie wino, tym silniejszy jest charakter benzyny. Nie ma nic złego w winach o tym aromacie. Ten rocznik z 2003 roku pokazuje tylko lekko-średni aromat benzyny. Pełne charakteru podniebienie Himmelreich Spätlese to wspaniała mieszanka brzoskwini, miodu i mango. Średnia waga kusząco współgra z drobno związaną kwasowością.