Jagnięcina Masala z klejnotami ryżu może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.68 za porcję. Jedna porcja zawiera 443 kalorie, 36g białka, oraz 9g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz ryż basmati, mleko kokosowe, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać suszone owoce, można śledzić to danie główne z Nektaryna Parfaits z kruszonką orzechową i cytrynowym kremem z nerkowca (surowy, wegański, Paleo) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 57%, co jest solidne. Podobne przepisy to Jeweled Rice, Jeweled Rice, oraz Jeweled Golden Rice.
Instrukcje
1
Połączyć 1 1/2 łyżeczki garam masala, sól, czosnek w proszku i mąki; wrzucić z jagnięciny kostki do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek W Proszku
Garam Masala
Gulasz Jagnięcy Mięso
Mąka Uniwersalna
Sól
2
Brązowy jagnięcina w gorącym oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagnięcina
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Usunąć jagnięcinę i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagnięcina
4
Dodaj cebulę i jabłko na patelni, i gotować, stale mieszając, 5 minut lub aż jabłko będzie miękkie. Powrót jagnięciny na patelni; mieszać w pozostałych 1 1/2 łyżeczki garam masala, pomidory, i mleko kokosowe. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Kokosowe
Garam Masala
Pomidor
Do Konserwowania,
Cebula
Jagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Wyjąć z ognia i odstawić 5 minut. Ułóż mięso i sos na obranym ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Mięso
Ryż
1
Podsmażyć cebulę na gorącym oleju w dużym rondlu na średnim ogniu 5 minut lub do miękkości. Wymieszać z ryżem, bulionem i wodą; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, gotować na wolnym ogniu 20 do 25 minut lub aż ryż będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Cebula
Woda
Ryż
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Wyjąć z ognia; wymieszać owoce, przykryć i odstawić 5 minut.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest winnice Illahe i Winnica Gruner Veltliner. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Illahe winnice i Winiarnia Gruner Veltliner
Aromaty zielonego jabłka i ogórka, z podniebieniem mokry kamień, kwiat gruszy, kiwi i lucerny.