Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Marynowany stek z flanki może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 489 kalorii, 39g białka, oraz 36 g tłuszczu. Na 3,46 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 108 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest idealny do valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz mielony pieprz, stek z flanki, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 79%. Spróbuj Stek z flanki marynowany sojowo, Marynowany Stek Z Flanki, oraz Marynowany Stek Z Flanki dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wymieszać olej roślinny, sos sojowy, ocet z czerwonego wina, sok z cytryny, sos Worcestershire, musztarda, czosnek i czarny pieprz razem w misce; wlać do zamykanej plastikowej torby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Worcestershire
Ocet Winny Czerwony
Olej Roślinny
Pieprz Czarny
Sok Z Cytryny
Sos Sojowy
Musztarda
Czosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby Ziploc
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodaj stek flank do worka, płaszcz z marynatą, wycisnąć worek, aby usunąć nadmiar powietrza,i uszczelnić worek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z Flanki
Marynata
3
Marynować w lodówce 8 godzin na noc.
4
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnie ciepło i lekko nasmaruj ruszt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
5
Wyjąć stek z worka i strząsnąć nadmiar marynaty. Wyrzucić pozostałą marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Gruby Czerwony Cukier
Stek
6
Gotuj stek, aż zacznie jędrny i jest gorący i lekko różowy w środku, 5 do 7 minut na stronę. Termometr natychmiastowego odczytu włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 140 stopni F (60 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
7
Pozostaw stek 5 do 10 minut przed krojeniem przez ziarno.
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, które można spróbować jest pochodzenie winnic Napa Valley Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 34 dolarów.