Marynowany stek z bavette
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj marynowany stek z bavette. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 2 i kosztuje 4,74 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 554 kalorie, 51g białka, oraz 32G tłuszczu. Jest idealny do valentin day. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 21 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka octu balsamicznego, kawałek imbiru wielkości kciuka, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 89%. Spróbuj Stek "Bavette" z szalotką ("bavette a l 'achalotte"), Chipotle bavette stek z limonką kukurydza i chunky salsa, oraz Stek Marynowany dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do marynaty, wymieszać wszystkie składniki razem w misce.
Steki umieścić w płytkim naczyniu, zalać marynatą, aby całkowicie pokryć mięso. Przykryć, schłodzić i pozostawić do marynowania na noc.
Zeskrobać marynatę ze steków i natrzeć każdy stek kroplą oleju słonecznikowego.
Rozgrzać patelnię na bardzo gorąco, następnie natrzeć steki z zarezerwowaną połową cytryny i gotować z gałązką rozmarynu przez 3-4 minuty z każdej strony dla średnio rzadkich, 1 min dłużej, jeśli wolisz gotowane więcej. Odpoczynek przez 5 minut przed podaniem z zacierem lub frytkami.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Miranda Lambert County Road Merlot wina z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![Miranda Lambert County Road Merlot Wine]()
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Nasz najmocniejszy duch jest pełen owocowego smaku i mocnego koloru, a jednocześnie gładki w konsystencji i dostawie. Z dojrzałą esencją jagodową aromat utrzymuje się tak długo, jak wybuchowe wykończenie. Ten wytrawny, aksamitny Merlot jest wyposażony w odpowiednią równowagę Mocy i finezji, dzięki czemu jest doskonałym towarzyszem steków i makaronów z czerwonym sosem i ciemną czekoladą.