Marynowany kurczak smażony z czerwonym winem z cebulą

Przepis czerwone wino marynowane smażony kurczak z cebulą może zaspokoić Twoje Południowe pragnienie w około 45 minut. To danie główne ma 722 kalorie, 42g białka, oraz 41 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 2,46 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz ocet z czerwonego wina, jajko, olej roślinny z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Beer marynowany stek T-Bone, Podsmażona cebula i pieczarki, polane jajkiem sadzonym, Marynowana Czerwona Cebula, oraz Pan smażony stek i stek hamburgery z cebulą czerwonego wina i Laury chudego prezentów.
Instrukcje
W dużym płytkim naczyniu ubij razem wino, ocet, pastę czosnkową, musztardę i pieprz do smaku.
Ułóż kurczaka, pokrojonego w kilku miejscach widelcem, w jednej warstwie w naczyniu, pozostaw do marynowania, przykryj i schłodzony, obracając go raz, przez co najmniej 3 godziny lub, najlepiej, przez noc. i odcedzić, rezerwując 1/2 szklanki marynaty i odrzucając resztę.
W płytkim naczyniu ubij razem jajko i zarezerwowaną marynatę. W innym płytkim naczyniu wymieszać mąkę, sól, tymianek i pieprz do smaku. Zanurz kurczaka w mieszaninie jaj, pozwalając nadmiar kapać, i pogłębiać go dwa razy w mieszaninie mąki, aby uzyskać grubą powłokę, wytrząsając nadmiar za każdym razem. Zachować pozostałą mieszankę mąki.
Pozostawić kurczaka w jednej warstwie na stojaku z drutu przez 15 minut.
Na dużej patelni, najlepiej żeliwnej, podgrzać 1 cal oleju do 191°. i w nim smażyć połowę kurczaka przez 1 minutę z każdej strony. Zmniejszyć ciepło do umiarkowanego tak, że temperatura oleju jest zmniejszona do300., smażyć kurczaka, odkryte, przez 20 do 25 minut, lub do czasu, gdy jest gotowane przez, i przenieść go szczypcami do ręczników papierowych do odsączenia. Utrzymuj kurczaka w cieple podczas smażenia pozostałego kurczaka w ten sam sposób. Pogłębiać cebulę w zarezerwowanej mieszaninie mąki, wytrząsając nadmiar, a na patelni smażyć je w375. olej, obracając je ostrożnie, przez 5 minut lub aż będą lekko złote.
Cebulę przełożyć łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe do odsączenia i posypać solą do smaku. Cebulę ułożyć na środku dużego talerza i ułożyć wokół nich kurczaka.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Jednym z win, które można spróbować jest Domaine Leseurre Dry Cuvee Classique Riesling. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Domaine Leseurre Dry Cuvee Classique Riesling]()
Domaine Leseurre Dry Cuvee Classique Riesling
Sok Domaine Leseurre ' s Riesling jest fermentowany w 100% w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Podczas gdy na drożdżach wino jest mieszane ręcznie (bâtonnage sur lies) raz w miesiącu, przez 11 miesięcy. Proces ten rozwija dodatkową złożoność smaków i aromatów. Ten suchy Riesling ma zapachy kwiatów cytrusowych i skórki cytrynowej, warstwowe na podniebieniu z nutami gruszki. Ten riesling dobrze komponuje się z amandyną pstrągową, surowymi ostrygami i jest uroczym aperitifem.