Marynowane Zielone Pomidory
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj marynowanych zielonych pomidorów. Na 3,54 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 228 kalorii, 5G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka liści laurowych, ocet jabłkowy, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 godzin i 18 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Marynowane Zielone Pomidory, Marynowane Zielone Pomidory, oraz Gorące Marynowane Zielone Pomidory dla podobnych receptur.
Instrukcje
Sprzęt specjalny: czego potrzebujesz: 4 słoiki do konserw w rozmiarze quart z pokrywkami duży głęboki garnek z pokrywką okrągły stojak z drutu, który mieści się wewnątrz garnka lub czyste puste puszki po tuńczyku (aby utrzymać słoiki z bezpośredniego ciepła) Podnośnik słoików lub szczypce gumowa szpatułka czyste ręczniki do naczyń
Wysterylizować słoiki. Słoiki i pokrywki umyć w gorącej wodzie z mydłem; dobrze spłukać.
Umieść w garnku stojak z drutu lub puste puszki z tuńczykiem, aby słoiki nie dotykały DNA. Napełnij garnek do połowy wodą i gotuj na wolnym ogniu (nie gotuj). Zanurz słoiki w wodzie i gotuj na wolnym ogniu, aż będziesz gotowy do napełnienia. Wysterylizuj pokrywki w oddzielnym małym garnku z gotującą się wodą.
Połącz chiles, liście laurowe, kolendra i nasiona kminku, laski cynamonu, goździki, maczuga, ziarna pieprzu, czosnek, ocet, miód, sól i 1 szklanka wody w dużym rondlu. Doprowadzić do wrzenia; gotować przez 3 minuty. Lekko schłodzić.
Usuń chiles i liście laurowe z łyżką szczelinową
Pakuj pomidory. Pomidory pokroić w kliny za pomocą sterylizowanego noża i deski do krojenia.
Słoiki i pokrywki wyjąć z gotującej się wody za pomocą podnośnika do słoików lub szczypiec; wypełnić pomidorami i kilkoma chiles i liśćmi laurowymi
Wlać ciepły płyn do wytrawiania pomidorów w każdym słoiku, zatrzymując się 1/2 cala od góry. Wsuń czystą gumową szpatułkę wokół wnętrza każdego słoika, aby usunąć pęcherzyki powietrza. Wytrzyj felgi czystym ręcznikiem, a następnie umieść wysterylizowane pokrywki na górze. Przykręć pokrywki, uważając, aby nie dokręcić.
Gotować słoiki. Powrót garnek z wodą na wolnym ogniu; dodać słoiki, upewniając się, że woda pokrywa je o kilka cali. Przykryć i gotować przez 15 do 20 minut. Wyłączyć ogrzewanie, odkryć i pozostawić je w wodzie na 10 minut
Przenieść słoiki na ręcznik kuchenny.
Odstawić, niezakłócony, przez co najmniej 12 godzin. Uszczelka próżniowa utworzy się, gdy słoiki będą chłodne
Zaklejcie ogórki. Zapisz datę na każdym słoiku i przechowuj do 1 roku w temperaturze pokojowej; po otwarciu przechowywać w lodówce. Pomidory będą w kwiecie wieku około 3 miesięcy po puszkowaniu.