Marynowane Szparagi
Marynowane szparagi to bezglutenowe i bezmleczne hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 250. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 3 kalorie. Na 6 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką szparagi, sól do konserw i trawienia, gałązki koperku i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 42 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Marynowane Szparagi, Marynowane Szparagi, oraz Marynowane Szparagi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Sterylizuj słoiki i przygotuj pokrywki.
Gdy słoiki się gotują, przynieś 2 szklanki wody, ocet, a następnie 4 składniki do wrzenia w 3-qt. rondel ze stali nierdzewnej na średnim ogniu, mieszając do rozpuszczenia cukru i soli.
Szparagi opłukać; oderwać i wyrzucić twarde końce szparagów. Przycinaj włócznie do długości 4 cali (aby pasowały do słoików).
W każdym gorącym słoiku umieścić 2 gałązki koperku i 1 ząbek czosnku. Szczelnie zapakuj szparagi, ścięte końce w dół, w słoikach, pozostawiając 1/2-calową przestrzeń na głowę. Przykryć gorącym płynem do wytrawiania, pozostawiając 1/2-calową przestrzeń na głowę.
Słoiki uszczelniające i procesowe, przetwarzanie 10 minut.
Wyjąć słoiki z wody i odstawić, niezakłócony, w temperaturze pokojowej 24 godzin. Aby sprawdzić uszczelki, zdejmij opaski i naciśnij środek każdej pokrywy. Jeśli pokrywa się nie rusza, słoik jest zapieczętowany. Jeśli pokrywa obniży się i pojawi się ponownie, słoik nie jest zapieczętowany. Przechowywać odpowiednio zamknięte słoiki w chłodnym, ciemnym miejscu do 1 roku. Przechowywać w lodówce po otwarciu.