Marynowane Jaja Przepiórcze
Marynowane jajka przepiórcze mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 24 i kosztuje 19 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 20 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 godziny i 45 minut. Jeśli masz jaja przepiórcze, ocet jabłkowy, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Buraki marynowane przepiórki na Wielkanoc, Marynowane Jaja Przepiórcze-Ocet Winny Czerwony, oraz Sałatka z rukoli z marynowanymi jajkami przepiórczymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć ocet, wodę, buraki, cukier, odmierzoną sól i przyprawę do marynowania w małym rondlu i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, mieszając, aby rozpuścić sól i cukier.
Wyjąć patelnię z ognia i odstawić, aż mieszanina ostygnie do temperatury pokojowej, około 30 minut.W międzyczasie umieść jajka w średnim rondlu z ciasną pokrywką i przykryj zimną wodą o 1 cal.
Umieścić na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia. Natychmiast wyjąć patelnię z ognia, przykryć i odstawić 3 minuty. Przygotuj kąpiel z lodem, napełniając dużą miskę do połowy lodem i wodą.Gdy jajka są gotowe, przenieś je łyżką szczelinową do łaźni z lodem.
Odstawić, aż jajka są zimne, o 5 protokół. Ostrożnie pęknąć i obrać każde jajko i spłukać pod zimną wodą, aby usunąć resztki skorupki. Jajka osuszyć papierowym ręcznikiem i przełożyć do szklanego słoika z pokrywką; odstawić.Ustaw sitko o drobnych oczkach na 1-lub 2-filiżance miarki z wylewką.
Wlać schłodzoną ciecz wytrawiającą do sitka i wyrzucić zawartość Sitka.
Wylać płyn do wytrawiania na jajka i zamknąć słoik. Obróć słoik do góry nogami kilka razy, aby rozprowadzić płyn do wytrawiania. Przechowywać w lodówce co najmniej 24 godziny i do 1 tygodnia.
Podawać marynowane jajka posypane grubą solą.