Marynowane brukselki

Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych, bezmlecznych, paleolitycznych i laktoovo-wegetariańskich do swojej skrzynki z przepisami, Marynowana Brukselka może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ten przepis jest dla 20 osób. Jedna porcja zawiera 30 kalorii , 1 g białka i 2 g tłuszczu . Za 19 centów za porcję przepis ten pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 15 minut . Sprawdza się jako niedroga przystawka. Jeśli masz pod ręką cebulę, ząbki czosnku, pietruszkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 29% . Ta ocena jest raczej słaba. Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też podobne przepisy: Brukselka w sosie boczkowo-czosnkowym , Azjatyckie marynowane udka z kurczaka i Azjatycki marynowany bakłażan .
Instrukcje
Wytnij „X” w środku każdej brukselki. W dużym rondlu zagotuj 1 cal wody i brukselkę. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10-12 minut lub do miękkości.
Odcedź i natychmiast włóż brukselkę do lodowatej wody.
W dużym, zamykanym plastikowym worku wymieszaj sos sałatkowy, cebulę, czosnek, pietruszkę i koperek; dodaj brukselkę. Zamknij worek i obróć, aby pokryć; wstaw do lodówki na noc.
Odcedź i wyrzuć marynatę.
Podawaj brukselkę z wykałaczkami.