Marynowane brukselki

Marynowane brukselki
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych, bezmlecznych, paleolitycznych i laktoovo-wegetariańskich do swojej skrzynki z przepisami, Marynowana Brukselka może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ten przepis jest dla 20 osób. Jedna porcja zawiera 30 kalorii , 1 g białka i 2 g tłuszczu . Za 19 centów za porcję przepis ten pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 15 minut . Sprawdza się jako niedroga przystawka. Jeśli masz pod ręką cebulę, ząbki czosnku, pietruszkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 29% . Ta ocena jest raczej słaba. Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też podobne przepisy: Brukselka w sosie boczkowo-czosnkowym , Azjatyckie marynowane udka z kurczaka i Azjatycki marynowany bakłażan .

Instrukcje

1
Wytnij „X” w środku każdej brukselki. W dużym rondlu zagotuj 1 cal wody i brukselkę. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10-12 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Odcedź i natychmiast włóż brukselkę do lodowatej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
3
Odcedź i osusz.
4
W dużym, zamykanym plastikowym worku wymieszaj sos sałatkowy, cebulę, czosnek, pietruszkę i koperek; dodaj brukselkę. Zamknij worek i obróć, aby pokryć; wstaw do lodówki na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2
5
Odcedź i wyrzuć marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
6
Podawaj brukselkę z wykałaczkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia1
Magazyn