Marynowana sałatka warzywna z jajkami na miękko
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc spróbuj marynowanej sałatki warzywnej z jajkami na miękko. Na 3,54 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 301 kalorii, 10g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz złote buraki, żeberka selera, fleur de sel i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest solidne. Spróbuj Marynowana sałatka warzywna z jajkami na miękko, Sałatka z jarmużu z orzechami włoskimi i jajkami na miękko, oraz Sałatka ziemniaczana ze szczypiorkiem i jajkami na miękko dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż pokrojone warzywa w osobnych stosach na 2 dużych blachach do pieczenia. W małej misce ubić ocet z oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Skropić sos na warzywa i wrzucić każdy stos oddzielnie.
Odstawić na co najmniej 15 minut lub do 1 godziny.
Tymczasem doprowadzić średni rondel z wodą do wrzenia. Ostrożnie obniżyć jajka do rondla i zmniejszyć ogień do umiarkowanego. Jajka gotować na wolnym ogniu przez 6 minut.
Wylać gorącą wodę i delikatnie potrząsnąć jajkami na patelni, aby rozbić skorupki. Napełnij patelnię zimną wodą i odstaw na 1 minutę. Jajka obrać ostrożnie. Podgrzać obrane jajka przez 2 minuty w 2 cale gotującej się wody.
Odcedzić i osuszyć, a następnie podzielić jajka na pół.
Ułożyć warzywa na talerzach i na wierzchu z grzankami i jajkami na miękko.
Jajka i sałatki posypać fleur de sel i podawać.