Marynowana Pieczona Czerwona Papryka
Marynowana pieczona czerwona papryka może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Ten przepis służy 30 i kosztuje 50 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 30 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1176 smakoszy i kucharzy. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Mieszanka czystej papryki, sok z cytryny w butelce, ocet i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i całe 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Marynowana Czerwona Papryka, Lecho-Marynowana Czerwona Papryka, oraz Pieczona Czerwona Papryka.
Instrukcje
Przygotuj łaźnię wodną i słoiki do murarstwa, jeśli konserwowanie: jeśli konserwujesz konserwy do przechowywania na półce( a nie tylko chłodzenia w lodówce), umieść stojak na parze na dnie dużego garnka (12-qt), dodaj puste słoiki do murarstwa, których będziesz używać do konserwowania.
Napełnij garnek wystarczającą ilością wody, aby przykryć słoiki i doprowadzić do wrzenia. Potrzeba trochę czasu, aby uzyskać duży garnek z wodą do wrzenia, więc podczas podgrzewania wody, przejdź do przepisu.
Czernienie papryki, brojlerów metoda pozycji stojaka w piekarniku tak, że górna powierzchnia papryki umieszczone w piekarniku będzie 4-5 cali od elementu grzejnego brojlerów. Natrzyj powierzchnię papryki odrobiną oliwy z oliwek (pomoże im to szybciej pęcherze).
Miejsce papryki albo bezpośrednio na górnym stojaku piekarnika, z patelni złapać kapie na stojaku Pod, lub miejsce na folii aluminiowej lub silpat pokryte brojlerów pan (arkusz cookie będzie osnowy).
Jak powierzchnia blistra papryki i czernieją, włączyć je szczypcami tak, że będą czernieją ze wszystkich stron.
Czernienie papryki, metoda Stovetop jeśli masz zakres gazu (lub grill) można umieścić papryki bezpośrednio na górze zakresu tak, że płomienie Lizać papryki. Pracuj ostrożnie, aby gdy tylko jedna część pieprzu jest czerniona, obrócić ją do pracy na świeżej stronie.
Jeśli masz kuchenkę elektryczną, podgrzej żeliwną patelnię na górze i umieść paprykę na patelni, pozwalając, aby skórka pęcherze i poczerniała, obracając się tak, aby wszystkie strony były poczernione.
Usuń zaczernioną skórkę: gdy papryka jest dobrze zarumieniona i zaczerniona, umieść w niereaktywnej misce i przykryj. (Para z ostrej papryki pomoże usunąć skórki.)
Gdy papryka ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, pracować z nimi jeden po drugim nad talerzem, delikatnie odkleić czerniejące Skórki.
Pokrój paprykę na pół i usuń i wyrzuć strąki nasion, łodygi i wszystkie nasiona.
Rozgrzać sok z cytryny, biały ocet, oliwę z oliwek, czosnek i sól, w rondlu do wrzenia.
Sterylizuj pokrywki: jeśli konserwa do przechowywania na półce, Usuń trochę wrzącej wody z garnka z wrzącą wodą w kroku pierwszym i umieść w misce.
Rozprowadź mieszankę papryki i octu w słoikach: użyj szczypiec lub podnośnika do słoików, aby usunąć słoiki z wrzącej wody w kroku 1 (jeśli puszkowanie). Paprykę równomiernie rozprowadzić pomiędzy słoiczkami.
Wlać gorącą mieszaninę octu na paprykę do pokrycia (spróbuj upewnić się, że trochę czosnku dostaje się do każdego słoika).
Pozostaw 1/2 cala miejsca na głowie na słoikach. Felgi wytrzeć czystym, zwilżonym ręcznikiem papierowym.
Umieść na pokrywkach i pierścieniach(nie dokręcaj zbyt mocno pierścieni).
W tym momencie można przechowywać w lodówce przez kilka tygodni. Jeśli chcesz dłużej przechowywać lub przechowywać na półce, Kontynuuj.
Napełnione słoiki umieścić we wrzącej wodzie na stojaku (od kroku 1). (Pomaga używać szczypiec i nosić grube gumowe rękawice). Woda powinna pokrywać słoiki o co najmniej cal. Gotować przez 15 minut.
Pozostaw do ostygnięcia w garnku na kilka minut, usuń.
Niech ostygnie całkowicie. Powinieneś usłyszeć słoiki " pop " jako uszczelnienie pokrywek.
Jeśli słoik nie jest szczelny, należy przechowywać go w lodówce i zużyć w ciągu kilku tygodni. W przeciwnym razie słoiki powinny trwać rok.