Marokański Tagine Rybny Z Pomidorami, Oliwkami I Konserwowanymi Cytrynami
Marokańska ryba Tagine z pomidorami, oliwkami i konserwowanymi cytrynami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 188 kalorii, 16G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 3,34 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 63 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jeśli masz marchew, liście laurowe, kolendra, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać zachowane cytryny można śledzić to danie główne z Świąteczne Stollen Madeleines z zachowaną cytryną jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Tagine z kurczaka z koprem włoskim, konserwowanymi cytrynami i zielonymi oliwkami, Kurczak marokański z Zakonserwowanymi cytrynami i zielonymi oliwkami, oraz Tagine rybny z Zakonserwowaną cytryną i pomidorami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Na dnie taginy rozprowadzić 2 łyżki reserved charmoula; posypać marchewką i selerem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Funtów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tajine Pot
3
Dodać połowę pomidorów i papryki; top z rybą i skropić trochę charmoula.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
4
Dodać pozostałe pomidory i paprykę i rozłożyć pozostałą charmoulę na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santi Sortesele Pinot Grigio z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.