Marokański Kurczak z posiekaną kapustą i sosem Tahini na Pita

Marokański Kurczak z posiekaną kapustą i sosem Tahini na Pita
Marokański Kurczak z posiekaną kapustą i sosem Tahini na Pita wymaga z grubsza 2 godziny i 15 minut od początku do końca. Ten przepis zawiera 6 porcji z 836 kalorii, 27g białka, oraz 49g tłuszczu każdy. Za 4,27 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 5 osób próbowało i polubiło ten przepis. Działa dobrze jako dość drogie danie główne. Ten przepis z Foodnetwork wymaga cebuli, do 6 pitas, daktyli i mielonego kminku. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Chicken shawarma Pita z sosem czosnkowym tahini, Shawarma-przyprawiona pita z kurczaka z sosem tahini-jogurtowym, oraz Shawarma-przyprawiona pita z kurczaka z sosem tahini-jogurtowym.

Instrukcje

1
Umyj i osusz kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2
Połącz kminek, kolendrę, imbir, paprykę i cynamon w dużej plastikowej torbie. Dopraw mieszankę przypraw pieprzem i odrobiną soli (pamiętaj, że oliwki będą słone, więc idź spokojnie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar
3
Dodaj kawałki kurczaka do torebki i wymieszaj, aby równomiernie pokryć. Odstawić do lodówki do marynowania na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
4
Ustaw duży holenderski piekarnik na średnim ogniu i posmaruj oliwą z oliwek. Kurczaka zrumienić w dwóch partiach, a następnie przełożyć na półmisek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
5
Dodaj trochę więcej oleju do garnka i gotuj czosnek i cebulę, aż się zrumienią i zeszklą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Dodaj kurczaka z powrotem do garnka wraz ze skórką cytryny, tymiankiem, liściem laurowym i szafranem, jeśli używasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Bartlett Lub D'AnjouGruszki Bartlett Lub D'Anjou
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
SzafranSzafran
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Dodaj bulion z kurczaka, zagotuj, a następnie zmniejsz ogień, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do SmarowaniaFasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
8
Wymieszaj kawałki kurczaka i dodaj oliwki i daktyle. Przykryj i gotuj, aż kurczak będzie bardzo miękki, 30 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
DaktyleDaktyle
9
Usuń tymianek i liść laurowy przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
10
Podawaj kurczaka z sosem z patelni na drobno posiekanej kapuście na wierzchu całej prażonej pity (pokrojonej w kliny, ale wciąż ustawionej na talerzu jako cała okrągła pita, jak tostada).
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
TostadasTostadas
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Udekoruj pistacjami i posiekaną kolendrą, jeśli używasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
12
Skrop sosem Tahini. Połącz z pinot grigio.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pinot GrigioPinot Grigio
TahiniTahini
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
13
Połącz jogurt, tahini, miód, sok z cytryny i czosnek w robocie kuchennym lub dobrze wymieszaj w dużej misce, aż dobrze się połączą i będą całkowicie gładkie. Rozcieńczyć wodą według uznania. Dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
TahiniTahini
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy

Składniki

1całość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki4udka z kurczaka i 4 kawałki udka z kurczaka (łącznie od 3 do 4 funtów)udka z kurczaka i 4 kawałki udka z kurczaka (łącznie od 3 do 4 funtów)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedaktyle suszonedaktyle suszone591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża kolendra, opcjonalnieposiekana świeża kolendra, opcjonalnie2gałązkiposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzieloneposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzielone1goździkiczosnek mielonyczosnek mielony4goździkiczosnek rozgniecionyczosnek rozgnieciony9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno rozdrobniona zielona kapustadrobno rozdrobniona zielona kapusta2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwki zielone pestkoweoliwki zielone pestkowe1warzywo (np. szpinak)cynamon mielonycynamon mielony2warzywo (np. szpinak)kolendra mielonakolendra mielona1porcja startego parmezanukminek mielonykminek mielony2warzywo (np. szpinak)imbir mielonyimbir mielony2warzywo (np. szpinak)1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami6trochę posiekanej cukiniiSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczonekrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczone2paskiświeża Skórka z cytrynyświeża Skórka z cytryny2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweniskosodowy rosół z kurczakaniskosodowy rosół z kurczaka6trochę posiekanej cukiniiOliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaOliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia2warzywo (np. szpinak)uncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody6trochę posiekanej cukiniiPinot grigio, do serwowaniaPinot grigio, do serwowania1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane pieczone pistacje, opcjonalnieposiekane pieczone pistacje, opcjonalnie4do 6 Pit pełnoziarnistych, prażonychdo 6 Pit pełnoziarnistych, prażonych1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejogurt zwykłyjogurt zwykły1szczyptaSzczypta nici szafranowych, opcjonalnieSzczypta nici szafranowych, opcjonalnie1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetahinitahini1( bakłażany)cebula żółta pokrojona w kostkęcebula żółta pokrojona w kostkę
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia19
Magazyn