Marokański gulasz jagnięcy z pigwą Sambal

Marokański gulasz jagnięcy z pigwą Sambal
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj marokańskiego gulaszu z jagnięciną Sambal. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 290 kalorii, 23G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na $3.29 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz skórkę z limonki, gotowane pigwy, bulion z kurczaka o mniejszej zawartości sodu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę wapienną, można podążać tym daniem głównym z Key Limonkowe Babeczki jako deser. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, co jest dobre. Spróbuj Tunezyjski gulasz z jagnięciną i pigwą przepis, Gulasz z jagnięciny i pigwy Tureckiej (Avya Yahnisi), oraz Marokański Gulasz Jagnięcy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować gulasz, mąkę i jagnięcinę połączyć w średniej misce; wrzucić dobrze do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Rozgrzać olej rzepakowy w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Dodać mieszaninę jagnięciny; gotować 5 minut, brązowienie ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
4
Dodaj cebulę i następne 10 składników (przez 2 ząbki czosnku); smażyć 5 protokół. Wymieszać w wodzie, skórce limonki, skórce pomarańczy i bulionie; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 45 minut. Odkryć i gotować dodatkowe 55 minut lub aż jagnięcina będzie miękka. Wymieszać z ciecierzycą; gotować 2 minuty lub aż do całkowitego ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Skórka Z LimonkiSkórka Z Limonki
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
5
Aby przygotować Sambal, połącz gotowane pigwy i pozostałe składniki, dobrze rzucając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Funta Pigwy – Obranej, Pozbawionej Gniazd Nasiennych I Pokrojonej W Kliny1 1/3 Funta Pigwy – Obranej, Pozbawionej Gniazd Nasiennych I Pokrojonej W Kliny
6
Podawać na gulaszu.
Składniki, których będziesz potrzebować
GulaszGulasz

Składniki

0(może być lub przeglądać)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki439Orzechy dowolne (posiekane)ciecierzyca (fasola garbanzo), opłukana i osuszonaciecierzyca (fasola garbanzo), opłukana i osuszona2(może być lub przeglądać)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana marchewkadrobno posiekana marchewka11 funt cukinii,Sambal oelek (mielona świeża pasta chile) lub pasta chile z czosnkiemSambal oelek (mielona świeża pasta chile) lub pasta chile z czosnkiem794Orzechy dowolne (posiekane)beztłuszczowy, mniej sodowy bulion z kurczakabeztłuszczowy, mniej sodowy bulion z kurczaka1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mąka uniwersalnamąka uniwersalna1(może być lub przeglądać)starty obrany świeży imbirstarty obrany świeży imbir1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)starty obrany świeży imbirstarty obrany świeży imbir1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekana świeża miętaposiekana świeża mięta1ząbek czosnku, mielonyząbek czosnku, mielony2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone0(może być lub przeglądać)kardamon mielonykardamon mielony0(może być lub przeglądać)cynamon mielonycynamon mielony11 funt cukinii,cynamon mielonycynamon mielony1(może być lub przeglądać)kolendra mielonakolendra mielona454Orzechy dowolne (posiekane)noga jagnięca bez kości, przycięta i pokrojona na kawałki wielkości kęsanoga jagnięca bez kości, przycięta i pokrojona na kawałki wielkości kęsa11 funt cukinii,Skórka z tartego wapnaSkórka z tartego wapna3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana cebuladrobno posiekana cebula11 funt cukinii,otarta skórka pomarańczowaotarta skórka pomarańczowa11 funt cukinii,suszone oreganosuszone oregano1586 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekane gotowane pigwy (ok. 2 ćwiartki pigwy)drobno posiekane gotowane pigwy (ok. 2 ćwiartki pigwy)0(może być lub przeglądać)1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych2(zima)Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia25
Magazyn