Marokańska Ryba Tajine

Marokańska Ryba Tajine
Marokańska ryba Tajine jest bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian przepis z 1 porcją. Na 33,67 zł / porcja, ten przepis okładki 92% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 2725 kalorii, 246g białka, oraz 128 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Udaj się do sklepu i odbierz chili w proszku, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, imbir w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć proszku imbirowego, możesz śledzić to danie główne z Ciasteczka Imbirowe Bez Jaj | Chewy Imbirowe Ciasteczka Melasy jako deser. Jest dostarczany przez Recipezaar. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Marokańska Ryba Tajine, Marokański Garnek Crock Tajine, oraz Marokański Kurczak Tajine.

Instrukcje

1
Natkę pietruszki i czosnek drobno posiekać i włożyć do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodać wszystkie przyprawy i 2 łyżki oleju. Wrzucić razem z rękami.Pokroić ziemniaki w 1/3 cala grube koła. Pomidory kroimy na ćwiartki. Cebulę pokroić na 6 klinów. Paprykę pokroić na duże pierścienie. Przyciąć szparagi.Umieść wszystkie warzywa na dużym naczyniu do pieczenia lub patelni tajine, nie ma metody, aby to po prostu je ułożyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszony Makaron RigatoniSuszony Makaron Rigatoni
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Tajine PotTajine Pot
3
Skropić resztę oliwy z oliwek na warzywa. W tym momencie, wziąć trochę wszystkich przypraw używanych i lekko posypać warzywa (tylko kilka szczypty każdego).Weź całego pstrąga i wrzuć do każdego niewielką garść mieszanki pietruszki (powinno to stanowić około jednej trzeciej mieszanki dla wszystkich ryb). Natrzyj trochę oliwy z oliwek na pstrąga, jeśli chcesz pomóc mu chrupiącą skórę.Weź jedną trzecią mieszaniny pietruszki i równomiernie pokryć warzywa na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Połóż rybę na wierzchu warzyw i przykryj rybę pozostałą mieszaniną pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
5
Piec w rozgrzanym piekarniku 204° przez około godzinę lub aż ryba będzie chrupiąca na zewnątrz, a warzywa są rumiane i pieczone.Smacznego!
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia100
Magazyn