Marokańska jagnięcina z morelami, migdałami i miętą
Marokańska jagnięcina z morelami, migdałami i miętą to bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 688 kalorii. Na 3,38 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 926 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz cynamon, jagnięcinę, brokuły i kuskus i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Z łyżeczką wynik 89%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Powolna kuchenka marokański Kurczak z morelami, oliwkami i migdałami, Gulasz jagnięcy z migdałami i morelami, oraz Marokański Tagine jagnięcy z morelami.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej ognioodpornej zapiekance.
Dodać jagnięcinę i gotować na średnim ogniu przez 3-4 minuty, aż równomiernie rumiane, często mieszając.
Wyjąć jagnięcinę na talerz, za pomocą łyżki szczelinowej.
Cebulę i czosnek wymieszać w zapiekance i gotować delikatnie przez 5 minut, aż zmiękną. Zanieś jagnię do garnka.
Dodać bulion, skórkę i sok, cynamon, miód oraz sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień, przykryć i gotować delikatnie przez 1 godzinę.
Dodać morele i dwie trzecie mięty i gotować przez 30 minut, aż jagnięcina będzie miękka. Wymieszaj zmielone migdały, aby zagęścić sos.
Podawać z pozostałą miętą i prażonymi migdałami rozrzuconymi po wierzchu.