Marmolada z czerwonej cebuli z kasztanami
Marmolada z czerwonej cebuli z kasztanami może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przepis służy 9 i kosztuje 85 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 136 kalorii, 0g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka cebuli, tawny port, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, Marmolada z czerwonej cebuli, oraz Marmolada Z Czerwonej Cebuli.
Instrukcje
Podgrzać 3 łyżki oleju w dużej głębokiej patelni nonstick na dużym ogniu.
Dodać cebulę i 1 łyżeczkę soli.
Posypać pieprzem. Smażyć, aż cebula zaczynają się brązowieć, o 5 protokół. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; przykryć i gotować, aż cebula są miękkie, mieszając od czasu do czasu, o 15 protokół. Wzrost ciepła do wysokiej; odkryć i smażyć, aż cebula są brązowe, o 5 protokół.
Dodać Port, śliwki i ocet; mieszać, aż płyn odparuje i cebula ciemnieje, o 3 protokół.
Dodać tymianek; wymieszać 1 minutę.
Rozgrzać 1 łyżkę oleju na małej patelni na średnim ogniu.
Dodać kasztany i smażyć, aż pokryte olejem, o 1 minutę.
Dodaj do mieszanki cebuli. Doprawić cebulową marmoladę solą i pieprzem.
Przenieść do miski; fajne. (Można przygotować 5 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.)
* Dostępne w sklepach specjalistycznych żywności i niektórych supermarketach.