Marmolada z czerwonej cebuli
Jeśli masz o 2 godziny i 15 minut do spędzenia w kuchni, marmolada z czerwonej cebuli może być świetnym bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 40 porcji z 97 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ten przepis jest lubiany przez 993 smakoszy i kucharzy. Wiele osób naprawdę lubi tę przyprawę. Udaj się do sklepu i odbierz wino, liść tymianku, złoty cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką Ocena 6%, to danie jest improvable. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Flatiron stek z Herbed Red Bliss ziemniaki, marmolada z czerwonej cebuli i czerwone wino Demi-Glace, Marmolada Z Czerwonej Cebuli, oraz Marmolada Z Czerwonej Cebuli.
Instrukcje
Cebulę pokroić na pół i cienko pokroić, a czosnek na cienko pokroić. Roztopić masło z olejem w dużym rondlu na dużym ogniu. Wskazówka w cebuli i czosnku i dać im dobry wymieszać tak są błyszczące z masłem.
Posypać cukrem, liśćmi tymianku, płatkami chili, jeśli używasz i trochę soli i pieprzu. Dać wszystko inne naprawdę dobre zamieszanie i zmniejszyć ogień lekko. Gotować bez przykrycia przez 40-50 minut, od czasu do czasu mieszając. Cebula jest gotowa, gdy wszystkie soki wyparują, są naprawdę miękkie i lepkie i pachną karmelizacją cukru. Powinny być tak miękkie, że pękają po dociśnięciu do boku patelni drewnianą łyżką. Powolne gotowanie to sekret naprawdę miękkiej i lepkiej cebuli, więc nie spiesz się z tą częścią.
Wlać wino, ocet i Porto i gotować wszystko, jeszcze nie odkryte, na dużym ogniu przez 25-30 minut, mieszając co jakiś czas, aż cebula będzie głęboki mahoń kolor i ciecz zmniejszyła się o około dwie trzecie. Robi się to podczas rysowania łyżką na dnie patelni oczyszcza ścieżkę, która szybko wypełnia się syropowym sokiem. Cebulę pozostawić do ostygnięcia na patelni, następnie wrzucić do sterylizowanych słoików i zamknąć. Można jeść od razu, ale przechowuje się w lodówce do 3 miesięcy.