Mark Bittman ' s Grillowany lub pieczony stek
Grillowany lub pieczony stek Marka Bittmana może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 253 kalorie, 23G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 2,26 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 30 mówi, że trafił w sedno. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Przynosi wam poważne jedzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowane śródziemnomorskie uda kurczaka Marka Bittmana, Mark Bittman Corn, oraz Brownies Marka Bittmana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj grill lub włączyć brojlery; ciepło powinno być średnio wysokie, a stojak około 4 cali od źródła ciepła. Jeśli jesteś pieczenia, umieścić dużą patelnię żaroodporne na stojaku 10 minut przed jesteś gotowy do gotowania.
Steki osuszyć ręcznikiem papierowym i posypać wierzch solą i pieprzem.
Umieść steki - przyprawione side down-na gorącym grillu lub pod brojlerem i posyp wierzch solą i pieprzem. Gotować, niezakłócony, aż do uwolnienia łatwo, o 3 protokół. Obróć i ugotuj drugą stronę, sprawdzając doneness, zaglądając do środka ostrym nożem i często sprawdzając to samo miejsce. Dla średnio rzadkich, rysunek o 3 więcej minut (jeśli są one ponad cal grubości, trzeba trochę więcej czasu; jeśli są one poniżej cala, trzeba trochę mniej).
Gdy steki są jeszcze trochę bardziej czerwone niż chcesz je, usunąć je z ognia i niech odpocząć przez co najmniej 5 protokół.
Posyp steki większą ilością soli i pieprzu, jeśli chcesz i pokrój je na pół w poprzek lub pozostaw w całości i podawaj.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować GEN5 Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
![GEN5 Merlot]()
GEN5 Merlot
# 40 entuzjasta wina Top 100 Best Buy of 2019