Marchewkowo-migdałowy kuskus
Marchew i migdałowy kuskus może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 344 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.52 za porcję. Jeśli masz bulion warzywny, liście kolendry, liście pietruszki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%. Podobne przepisy to Marchew i kolendra kuskus, Marchew Rodzynki Kuskus, oraz Kuskus pomarańczowy, morelowy i marchewkowy.
Instrukcje
Umieścić kuskus w dużej żaroodpornej misce i wymieszać z solą, kminkiem, imbirem i papryką.
Wywar warzywny wymieszać na średnim ogniu, a następnie polać kuskusem. Przykryj miskę dużą płytką lub folią i pozostaw na 10 minut lub do czasu wchłonięcia całej masy. Kuskus rozgnieść widelcem.
Wymieszać pietruszkę, kolendrę, marchew, morele, migdały. Wymieszaj oliwę z oliwek i startą skórkę z cytryny i pomarańczy oraz sok, aby dodać zing. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.