Marchewki z winegretem pomarańczowo-orzechowym

Marchewki z winegretem pomarańczowo-orzechowym
Marchewki z winegretem pomarańczowo-orzechowym zajmują około 55 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 4 osób. Ta przystawka ma 184 kalorie , 3 g białka i 12 g tłuszczu na porcję. Za 64 centy za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobry wybór, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, paleolityczną i laktoowowegetariańską . 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka oliwy z oliwek, pieprzu cayenne, miodu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje ocenę super spoonacular wynoszącą 83% . Podobne przepisy to: Sałatka z grillowanym łososiem z winegretem z czerwonej pomarańczy i kolendry , Sałatka z czerwonej komosy ryżowej, jarmużu, czerwonej pomarańczy i pestek z winegretem z cytryny Meyer oraz Maślane kruche ciasteczka z orzechami laskowymi .

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Fahrenheita.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Kotletów Z żeberek Jagnięcych, Z Kośćmi Pokrojonymi W Paski12 Kotletów Z żeberek Jagnięcych, Z Kośćmi Pokrojonymi W Paski
2
Rozłóż orzechy laskowe na blasze do pieczenia i praż do uzyskania złotego koloru, 8 do 10 minut. Ostudź i lekko rozgnieć (dobrze sprawdzi się spód miarki).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości SmażoneKotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości Smażone
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
1 1/2 Funta Piersi Z Indyka Bez Skóry I Kości, Pokrojonej W Paski1 1/2 Funta Piersi Z Indyka Bez Skóry I Kości, Pokrojonej W Paski
3
Dodaj kolendrę do małej patelni i smaż na średnim ogniu, aż się zrumieni, około 2 minuty. Rozdrobnij kolendrę i dodaj do naczynia do pieczenia razem z orzechami laskowymi, szalotkami, octem, miodem, 1/2 łyżeczki soli, pieprzem cayenne i sokiem z 1 pomarańczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Kotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości SmażoneKotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości Smażone
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Nieprażone Pestki DyniNieprażone Pestki Dyni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
4
Ubij oliwę z oliwek w wolnym i stałym strumieniu. Odstaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
5
Zamontuj średni, płytki garnek z wkładem do gotowania na parze i dodaj około cala wody. Doprowadź do wrzenia, dodaj marchewki, przykryj i gotuj na parze, aż będą miękkie, przez 10 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1-calowy Plaster Boczku, Drobno Posiekany1-calowy Plaster Boczku, Drobno Posiekany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
6
Przełóż do naczynia do pieczenia, delikatnie wymieszaj i pozostaw marchewki w sosie winegret do ostygnięcia w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
7
Pozostałą pomarańczę podziel na cząstki i ułóż marchewki na półmisku, przykrywając je cząstkami pomarańczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
8
Jeśli chcesz, posyp solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nieprażone Pestki DyniNieprażone Pestki Dyni
9
Podawać.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia39
Magazyn