Marchewki z winegretem pomarańczowo-orzechowym

Marchewki z winegretem pomarańczowo-orzechowym zajmują około 55 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 4 osób. Ta przystawka ma 184 kalorie , 3 g białka i 12 g tłuszczu na porcję. Za 64 centy za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobry wybór, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, paleolityczną i laktoowowegetariańską . 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka oliwy z oliwek, pieprzu cayenne, miodu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje ocenę super spoonacular wynoszącą 83% . Podobne przepisy to: Sałatka z grillowanym łososiem z winegretem z czerwonej pomarańczy i kolendry , Sałatka z czerwonej komosy ryżowej, jarmużu, czerwonej pomarańczy i pestek z winegretem z cytryny Meyer oraz Maślane kruche ciasteczka z orzechami laskowymi .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Fahrenheita.
Rozłóż orzechy laskowe na blasze do pieczenia i praż do uzyskania złotego koloru, 8 do 10 minut. Ostudź i lekko rozgnieć (dobrze sprawdzi się spód miarki).
Dodaj kolendrę do małej patelni i smaż na średnim ogniu, aż się zrumieni, około 2 minuty. Rozdrobnij kolendrę i dodaj do naczynia do pieczenia razem z orzechami laskowymi, szalotkami, octem, miodem, 1/2 łyżeczki soli, pieprzem cayenne i sokiem z 1 pomarańczy.
Ubij oliwę z oliwek w wolnym i stałym strumieniu. Odstaw.
Zamontuj średni, płytki garnek z wkładem do gotowania na parze i dodaj około cala wody. Doprowadź do wrzenia, dodaj marchewki, przykryj i gotuj na parze, aż będą miękkie, przez 10 do 12 minut.
Przełóż do naczynia do pieczenia, delikatnie wymieszaj i pozostaw marchewki w sosie winegret do ostygnięcia w temperaturze pokojowej.
Pozostałą pomarańczę podziel na cząstki i ułóż marchewki na półmisku, przykrywając je cząstkami pomarańczy.
Jeśli chcesz, posyp solą.