Marcepan

Marcepan
Marcepan może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Na 11,47 zł / porcja, dostajesz danie główne, które serwuje 3. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 52g białka, 120 g tłuszczu, oraz w sumie 2112 kalorii. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Jeśli masz blanszowane migdały, goździki, cukier cukierniczy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać goździki, można śledzić to danie główne z Chleb Dyniowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Marcepan Domowy (Marcepan Gotowany), marcepan czekoladowy, jak zrobić marcepan czekoladowy, oraz Marcepan dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W elektrycznym młynku do kawy zmiel blanszowane migdały w małych partiach na drobny proszek. Proszek przesiać przez drobne sito do dużej miski. Wszystkie cząstki migdałów pozostające w przesiewaczu. W misce ubić białka z solą, aż będą spienione, ubić wanilię i wymieszać mieszaninę z proszkiem migdałowym. Przesiać 3 szklanki cukru cukierniczego, 1 szklankę na raz, zagniatając mieszaninę razem w misce i przesiać wystarczającą ilość pozostałego 1 szklanki cukru, aby uzyskać gładkie, giętkie ciasto (dodać więcej cukru, jeśli ciasto jest zbyt lepkie). Ćwiartki ciasta i zawinąć każdy kawałek szczelnie w folię. Pasta marcepanowa utrzymuje się, schłodzona, w szczelnym pojemniku do 8 tygodni.;
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
Migdały BlanszowaneMigdały Blanszowane
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
MarcepanMarcepan
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
( 23)( 23)
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PrzesiewaczPrzesiewacz
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
2
Przer. z 1 kawałkiem marcepanu na raz, utrzymując szczelnie pozostały marcepan. Zdejmij kawałek pasty marcepanowej, uformuj ją w gładką kulkę, zwijając ją między dłońmi i delikatnie uformuj w pożądany kształt. (Od czasu do czasu wytrzyj ręce wilgotną szmatką.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MarcepanMarcepan
3
Aby uzyskać konsystencję owoców cytrusowych, przetrzyj marcepan na drobnej tarce lub sito. W najgrubszej części marcepanu można wcisnąć małą pętelkę z drutu, jeśli marcepan jest przeznaczony do zawieszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owoce CytrusoweOwoce Cytrusowe
MarcepanMarcepan
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TarkaTarka
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
4
Pozostawić marcepan do wyschnięcia na arkuszach folii przez noc i dużym miękkim pędzlem do akwareli zanurzonym w barwniku spożywczym, odcień według uznania. Jeśli pożądany jest efekt cieniowania, dodaj drugą warstwę farby, zanim pierwsza warstwa wyschnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
MarcepanMarcepan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
5
Pozostawić marcepan do wyschnięcia na folii przez 2 dni i za pomocą delikatnego pędzla do koloru wody zanurzonego w barwniku spożywczym dodać drobne szczegóły. Drewniane kilofy, podzielone na małe kawałki i zabarwione barwnikiem spożywczym, mogą być używane do tworzenia łodyg owoców. Goździki mogą być używane do tworzenia końca kwitnienia owoców, takich jak jabłka i gruszki. Biały papier może być cięty i zabarwiony barwnikiem spożywczym, tworząc liście dla owoców, lub można użyć żadnych małych liści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
MarcepanMarcepan
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
6
Po tym, jak marcepan ma swoją ostatnią warstwę barwnika spożywczego, pozostaw go do wyschnięcia na arkuszach folii przez1 dzień. Marcepan przechowuje się, schłodzony, w hermetycznym pojemniku do 8 tygodni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
MarcepanMarcepan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino można spróbować Williams Selyem Westside Road sąsiadów Pinot Noir. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 140 dolarów.
Williams Selyem Westside Road Sąsiedzi Pinot Noir
Williams Selyem Westside Road Sąsiedzi Pinot Noir
Petarda wina, 2015 Westside Road sąsiedzi jest wybuchowy zarówno w nosie, jak i na podniebieniu. Aromaty czarnej maliny i czarnej wiśni uzupełnione są nutami cedru, ziela angielskiego, wanilii i czarnej herbaty. Intrygująca nuta nasion selera dodatkowo kompleksuje wybitny nos. Młody i zuchwały, tekstura jest znakomita z kręgosłupem orzeźwiającej kwasowości i gliniastej ziemistości, która przekazuje smaki jasnej wiśni i maliny Bing. Wino kończy się wyrafinowanymi taninami przypominającymi herbatę oraz zmiażdżoną skałą i mineralnym wykończeniem. Wino, którego nie można przegapić!
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia45
Magazyn