Maliny, Ricotta i czekolada Parfaits
Malina, Ricotta i czekolada Parfaits jest bezglutenowe przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 293 kalorie. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz słodko-gorzką czekoladę, ekstrakt z wanilii, ser ricotta z pełnego mleka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Z łyżeczką wynik 30%, to danie nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Maliny, Ricotta i czekolada Parfaits, Malinowe Czekoladowe Parfaity, oraz Czekolada Malina Jogurt Parfaits.
Instrukcje
Wrzucić jagody z cukrem i brandy w misce, mieszając delikatnie.
Odstawić w temperaturze pokojowej, od czasu do czasu mieszając, aż cukier się rozpuści, a jagody wymieszają sok, około 1 godziny.
Czysta ricotta, miód i wanilia w robocie kuchennym, aż będzie bardzo gładka.
Przelać do miski; wymieszać z czekoladą i pistacjami.
Ubić śmietanę na jędrne szczyty. Delikatnie złożyć do mieszanki ricotta.
Podzielić jagody i ich soki między 4 szklanki. Do każdego z nich doprawić mieszanką ricotty. Z obieraczką do warzyw, ogolić trochę więcej czekolady na każdym.
* Takie jak Bellwether Farms (CA) lub ser Calabro (CT).