Malina-orzech laskowy Galette może być tylko przystawka szukasz. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 557 kalorii. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz dżem malinowy, sok z limonki, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Galette Wiśniowo-Orzechowa, Galette z jeżyn i orzechów laskowych, oraz Letnia Galetka jagodowo-orzechowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 191°. proces orzechy laskowe,sól i 1 1/4 szklanki mąki w procesie spożywczym orzechy jadalne są bardzo drobno mielone; przenieść dośredniej miski i odstawić.
Masło i cukier przetwarzać w żywnościprocesorze, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Cukier
3
Dodaj żółtka jajek iPulse tylko do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
4
Dodaj zastrzeżone hazelnutmixture i puls tylko do wymieszania. Zbierz do piłki, spłaszczyć do dysku, i owinąć wplastic. Schłodzić przez co najmniej 2 godziny. DO AHEAD: ciasto można zrobić 1 dzień wcześniej. Trzymane w napięciu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
5
Pozostaw w temperaturze pokojowej przez15 minut przed rozwałkowaniem.
6
Wymieszaj dżem, skórkę z limonki i sok z limonki w małej misce, aby wymieszać; odstaw na bok.
Pędzel beatenegg na granicy ciasta. Używając papieru parchmentpaper jako pomocy, złóż granicę ciasta overjam, ściskając razem wszelkie pęknięcia w cieście.Przesuń pergamin z Galette ontoa blacha do pieczenia.
Piec galette, obracając w połowie, aż skorupa jest głęboko złoty brąz, 30-40minutes. Uruchom dużą szpatułkę lub nóż między tartą i papierem, aby uwolnić tartę z dżemu, który mógł się wypłukać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Dżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Offsetowa
Piekarnik
12
Ostudzić całkowicie na patelni na drucie rack.DO naprzód: Galette może być wykonane 3 dni wcześniej.Przechowywać luźno przykryte w temperaturze pokojowej.