Malina-Campari Sorbet
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj sorbetu Malinowo-Campari. Jedna porcja zawiera 523 kalorie, 4G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 2 i kosztuje $5.99 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką cukier, wodę, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Campari I Sorbet Pomarańczowy, Sorbet Campari Różowy Grejpfrut, oraz Malinowy Campari Mrożony Jogurt dla podobnych receptur.
Instrukcje
W blenderze połącz maliny, cukier, wodę i Campari. Blendować na podłożu, aż maliny są całkowicie puree, 30 sekund do 1 minuty.
Wlać przez sitko o drobnej siatce do miarki, naciskając sitko łyżką, aby oddzielić sok od nasion. Odmierzyć 3 szklanki puree i wyrzucić resztę.
Przełożyć puree do miski i wymieszać skórką pomarańczową, następnie dodać sól, a następnie cytrynę do smaku. Przykryć mieszaninę i schłodzić w lodówce do bardzo zimnego, około 2 godzin, i ubijać w maszynie do lodów zgodnie z instrukcją producenta.
Przenieść sorbet do hermetycznego pojemnika i schłodzić w zamrażarce przez co najmniej 4 godziny przed podaniem.