Makeup Harissa Kuskus z gruszką, jarmużem i cytryną
Make-Ahead Harissa Kuskus z gruszką, jarmużem i cytryną jest wegańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 375 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.36 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz harissę, skórkę z cytryny, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Zapiekany pełnoziarnisty Kuskus z koprem włoskim, cytryną i fetą, Ryby po tajsku i kremowe opakowania kuskus {Make-Ahead Meal + gratisy!}, oraz Pieczarki marynowane z kapustą, ogoloną marchewką i parmezanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 2 łyżeczki oliwy z oliwek w małym rondlu na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodać harissę i gotować, stale mieszając, aż bardzo pachnące około 1 minuty. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich.
Dodać gruszki i gotować, mieszając, aż do powlekania i dopiero zaczyna zmiękać, 3 do 4 minut. Wymieszać kuskus do tostów, 1 minuta.
Dodaj 1/4 łyżeczki soli, sok z cytryny i 1 szklankę wody. Doprowadzić do wrzenia, a następnie szybko przykryć i zdjąć z ognia.
W międzyczasie, ciepła pozostałe 2 łyżeczki oleju w dużej patelni na średnim ogniu, aż migotanie.
Dodać jarmuż, doprawić solą i gotować, mieszając, aż zwiędną i zaczną chrupać, 3 do 4 protokół. Odkryć kuskus, puch, i delikatnie złożyć w jarmuż, 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu, i skórki z cytryny. Złóż rzodkiewki.
Podawać natychmiast, lub ostudzić, a następnie przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do jedzenia.