Makaron z soczewicą Bolognese
Makaron z soczewicą Bolognese może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 643 kalorie, 32G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 2,28 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz makaron, oliwę z oliwek, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Cielęcina + Soczewica Bolognese, Spaghetti z wegetariańską soczewicą Bolognese, oraz Spaghetti z kiełbasą drobiową i soczewicą Bolognese dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku na średnim ogniu rozgrzać oliwę z oliwek.
Dodać cebulę, marchew, seler, i czosnek i gotować powoli, aż warzywa zmiękną i włączyć złoty, o 20 protokół.
Zwiększyć ciepło do średniej-wysokiej i dodać koncentrat pomidorowy. Gotować, aż mieszanina wyschnie trochę, o 3 protokół.
Wlać zarezerwowany sok z pomidorów i gotować, skrobanie rumiane kawałki z dna patelni, aż płyn zmniejszy się o połowę, 1 do 2 protokół.
Wymieszać z soczewicą, pomidorami i 1 szklanką wody. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień. Przyprawić solą i pieprzem i gotować na wolnym ogniu, aż soczewica będzie miękka, 30 minut do 1 godziny, w zależności od soczewicy. (Jeśli sos zacznie wysychać, w razie potrzeby dodaj dodatkową wodę.) Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i utrzymaj ciepło.
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu; odcedzić.
Podawać z sosem z soczewicy, posypać pecorino i udekorować bazylią, w razie potrzeby.
Umieść je w szczelnym pojemniku w chłodnym, suchym miejscu. Gotowana soczewica będzie przechowywać do 5 dni w lodówce.