Makaron z serem Lorraine

Makaron z serem Lorraine
Makaron z serem Lorraine może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole receptury dania głównego. Jedna porcja zawiera 1134 kalorie, 46g białka, oraz 58g tłuszczu. Na $4.3 za porcję, ten przepis okładki 31% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz gruyere, musztardę dijon, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, można śledzić to danie główne z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. 7 osób próbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 73% to danie jest solidne. Podobne przepisy są Wegańskie makaron z serem, Najlepsze wegańskie Mac N ' Cheese, oraz Three Cheese Mac-domowy makaron z serem.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Podgrzej wodę do makaronu, słoną wodę i ugotuj makaron do Al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
SólSól
3
Podczas gdy woda makaronu gotuje się, podgrzej oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, 1 obrót patelni, na głębokiej patelni na średnim ogniu. Gdy olej jest gorący, dodać boczek i chrupiące, 5 do 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
WodaWoda
BoczekBoczek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć na papierowych ręcznikach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
5
Dodaj cebulę i gotuj 10 minut, aż będzie miękka i zacznie karmelizować.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
6
Dodać wino i gotować, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
7
Podczas gotowania cebuli podgrzej garnek z sosem na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
8
Dodać masło, roztopić i ubić w mące. Gotować 1 minutę, a następnie ubić w bulionie i mleka i doprowadzić do bańki. Zagęścić kilka minut, a następnie doprawić solą i pieprzem. Rozpuścić w serze mieszając go w ruchu figury-8 drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MasłoMasło
SerSer
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
StadoStado
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Dodać gałkę muszkatołową i musztardę, dodać sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MusztardaMusztarda
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
10
Makaron odcedzić, wrzucić z cebulą i wymieszać w sosie serowym. Na wierzch chrupiący boczek i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SerowySos Serowy
CebulaCebula
BoczekBoczek
MakaronyMakarony
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia34
Magazyn