Makaron z serem Lorraine
Makaron z serem Lorraine może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole receptury dania głównego. Jedna porcja zawiera 1134 kalorie, 46g białka, oraz 58g tłuszczu. Na $4.3 za porcję, ten przepis okładki 31% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz gruyere, musztardę dijon, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, można śledzić to danie główne z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. 7 osób próbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 73% to danie jest solidne. Podobne przepisy są Wegańskie makaron z serem, Najlepsze wegańskie Mac N ' Cheese, oraz Three Cheese Mac-domowy makaron z serem.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Podgrzej wodę do makaronu, słoną wodę i ugotuj makaron do Al dente.
Podczas gdy woda makaronu gotuje się, podgrzej oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, 1 obrót patelni, na głębokiej patelni na średnim ogniu. Gdy olej jest gorący, dodać boczek i chrupiące, 5 do 6 minut.
Wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć na papierowych ręcznikach.
Dodaj cebulę i gotuj 10 minut, aż będzie miękka i zacznie karmelizować.
Dodać wino i gotować, 1 minutę.
Podczas gotowania cebuli podgrzej garnek z sosem na średnim ogniu.
Dodać masło, roztopić i ubić w mące. Gotować 1 minutę, a następnie ubić w bulionie i mleka i doprowadzić do bańki. Zagęścić kilka minut, a następnie doprawić solą i pieprzem. Rozpuścić w serze mieszając go w ruchu figury-8 drewnianą łyżką.
Dodać gałkę muszkatołową i musztardę, dodać sól i pieprz.
Makaron odcedzić, wrzucić z cebulą i wymieszać w sosie serowym. Na wierzch chrupiący boczek i podawać.