Makaron z serem
Makaron z serem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.36 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 729 kalorii. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz Panko bułkę tartą, musztardę, ostrą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać okruchy chleba panko, możesz podążać za tym daniem głównym z Karmelowe Jabłko Crisp jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Makaron z serem – domowe makaron z serem to wygodne jedzenie, które trudno pokonać. Możesz odłożyć wstępnie zapakowany makaron i ser w sklepie, Boston Market Macaroni and Cheese-zapomnij o rzeczach w niebieskim pudełku, poświęć kilka minut i podaj smaczny domowy makaron z serem, oraz Makaron Gruyère i Emmentaler z szynką i zakwasem w kostkach z " Melt: Sztuka makaronu i sera dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Lekko posmaruj 9 - na 13-calowe naczynie do pieczenia.
W małym rondlu na umiarkowanym ogniu roztopić 3 łyżki masła.
Okruchy Panko umieścić w małej misce, skropić roztopionym masłem i wrzucić do połączenia.
Dodać garść startego sera do miski, wrzucić do połączenia, i odstawić.
W dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, gotować makaron łokcia aż al dente.
Makaron odsączyć, bez spłukiwania, a następnie odstawić do garnka, w którym zostały ugotowane.
W małym rondlu na umiarkowanym ogniu podgrzewaj mleko, aż zacznie się parować i utworzy małe bąbelki na jego brzegach-uważaj, aby mleko się nie zagotowało.
W średnim rondlu na umiarkowanym ogniu roztopić pozostałe 3 łyżki masła.
Dodaj mąkę i użyj płaskiej drewnianej łyżki lub bezpiecznej na ciepło gumowej szpatułki, aby wymieszać mieszaninę, skrobając dno patelni, aby zapobiec poparzeniom, tylko do momentu, gdy zacznie się zmieniać w jasnobrązowy kolor, około 3 minut. Powoli dodawać ciepłe mleko i stale mieszać, aż sos zgęstnieje, o 3 protokół.
Wyjąć z ognia i wymieszać z suchą musztardą, solą i pieprzem.
Dodaj pozostały starty ser i mieszaj, aż całkowicie się rozpuści. Dostosuj przyprawę do smaku.
Sos serowy zalać gotowanym makaronem łokciowym i delikatnie wymieszać, aby okryć makaron w sosie.
Do przygotowanego naczynia do pieczenia wlać makaron z serem i polać mieszanką panko-serową.
Piec do jasnego złocistego brązu i bulgotanie, o 30 protokół.
Podawać na gorąco. Zrób z wyprzedzeniem: makaron z serem można przygotować z wyprzedzeniem, włożyć do naczynia do pieczenia, całkowicie ochłodzić i przechowywać, przykryty lodówką, przez 2 dni. Nie dodawać bułki tartej, dopóki nie będzie gotowy do pieczenia. (Pełne ugotowanie schłodzonego makaronu i sera może potrwać dłużej niż 30 minut.)